Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Τσακίζουμε το φασισμό!



Έχουν περάσει πάνω από πέντε µήνες από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και κανείς δεν µπoρεί να ξεχάσει.  Η θλίψη εκείνων των ηµερών συναντήθηκε µε τους µεγάλους αντιφασιστικούς αγώνες και έδειξε ότι η νεολαία και οι εργαζόµενοι δεν συγχωρούν το φασισµό και τους φασίστες

Πέντε µήνες µετά οι αποκαλύψεις στα ΜΜΕ «σκάνε» µε καταιγιστικούς ρυθµούς και οι κάθε λογής Πρετεντέρηδες δηλώνουν σοκαρισµένοι από «την ένοπλη Χρυσή Αυγή», «τη συµµορία δολοφόνων»και χρησιµοποιούν κάθε δυνατή έκφραση για να εµφανιστούν έκθαµβοι µπροστά στην ωµή φρίκη. Νοµίζουν ότι ξεχνάµε πως µια εβδοµάδα πριν τη δολοφονία, ο έγκριτος αναλυτής Μπάµπης Παπαδηµητρίου µας εξηγούσε από τη συχνότητα του Σκάι ότι πρέπει να εξεταστεί µια κυβέρνηση µε ΝΔ-Χρυσή Αυγή. Με τη «σοβαρή» βέβαια Χρυσή Αυγή και όχι την ασόβαρη, γι’ αυτό και έχουν βαλθεί τώρα να την κάνουν λίγο πιο καθωσπρέπει με τις ευλογίες και της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία τόσο καιρό έχει παίξει τα ρέστα της στους ουκρανούς συνφασίστες της ΧΑ. Γιατί όχι και εδώ λοιπόν αναρωτιούνται στα διευθυντήρια των Βρυξελλών.

Και να ‘ταν µόνο αυτό… Οι διάφοροι παπαγάλοι της κυβέρνησης όχι µόνο προσπαθούν να µας πείσουν ότι έγιναν αντιφασιστές αλλά έχουν και άγχος επειδή τα φασιστικά και ακροδεξιά κόµµατα θα ανέβουν στις Ευρωεκλογές σε πολλές χώρες. Πώς έγινε αυτό; Μάλλον δεν είναι και τόσο αξιοπερίεργο. Στη Λαµπεντούζα και στο Φαρµακονήσι οι βάρκες των µεταναστών δεν βυθίστηκαν από ξέφρενους Χρυσαυγίτες. Ήταν το επίσηµο κράτος Ιταλίας και Ελλάδας που έπνιξαν 270 και 10 µετανάστες αντίστοιχα και ήταν οι βουλευτές των κυβερνητικών κοµµάτων που υπερασπίστηκαν τη δράση του λιµενικού. Για όσους δεν πνίγονται από το λιµενικό ή δεν πυροβολούνται διασχίζοντας τα σύνορα, η λύση βρίσκεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν τα έχτισαν οι στρατοί του Μιχαλολιάκου αλλά επιδοτούνται από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια των Συνθηκών του Σένγκεν!

Είναι αυτές οι συνθήκες που έκαναν την Ελλάδα χωµατερή των κολασµένων όλης της γης, απαγορεύοντας την παραχώρηση δικαιωµάτων σε δεκάδες χιλιάδες µετανάστες. Περιορίζουν έτσι τη δυνατότητα τους να εκδώσουν διαβατήριο και να φτάσουν στον προορισµό τους ενώ εγκλωβίζονται στην Ελλάδα που ζουν µεταξύ του κυνηγητού από την αστυνοµία και της µαύρης εργασίας. Τις συνθήκες αυτές υπέγραψαν µε µεγάλη χαρά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που σήµερα «ανησυχούν» για την άνοδο του φασισµού. Μάλλον για τη δική τους εκλογική καταβύθιση νοιάζονται…

_Η πορεία του εκαφασισμού…
Οι ευθύνες κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνε πολύ βαθύτερα. Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια η Ε.Ε. έχει στηρίξει στρατιωτικές επεµβάσεις στη Λιβύη, το Μάλι και τη Σοµαλία ενώ τώρα ετοιµάζεται να «εξάγει τον πολιτισµό του λευκού ανθρώπου» στην Κεντροαφρικανική Δηµοκρατία. Αυτή η πολιτική δηµιουργεί τα κύµατα µεταναστών εκτός και αν πιστεύουµε ότι χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να ρισκάρουν τη ζωή τους στη Μεσόγειο για να καταλήξουν σε χώρες µε ανεργία που ξεπερνά το 20% (στην Ελλάδα 35%). Ακόµα και έτσι το ρατσιστικό παραλήρηµα του φασισµού και της ακροδεξιάς δεν θα έπιανε αν οι οικονοµικές πολιτικές των µνηµονίων δεν είχαν βυθίσει εκατοµµύρια στην απόγνωση.
 
Χρειάζεται η βαθιά απελπισία και ο φόβος της απόλυτης εξαθλίωσης για να στραφεί κανείς στους Κασιδιάρηδες και τις Λεπέναυτού του κόσµου. Χρειάζεται να επικρατήσει ο σκοταδισµός και ο αποβλακωτικός τρόπος σκέψης των  ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν κάθε είδους κοινωνικό ρατσισµό αυτά τα χρόνια για να οδηγήσουν τους λαούς σε εµφύλιο µεταξύ τους. Μας έπεισαν ότι οι δηµόσιοι υπάλληλοι είναι τεµπέληδες όπως και οι φοιτητές, οι εργαζόµενοι στον ιδιωτικό τοµέα ήταν βολεµένοι επειδή δεν απολύονταν κατά χιλιάδες και οι µετανάστες ήταν απειλή για τη δηµόσια υγεία στη χώρα που κλείνουν δύο νοσοκοµεία το µήνα.Η τρόικα των «εκσυγχρονιστών» έβαλε τα δυνατά της για να στρώσει, κοινωνικά και πολιτικά, το έδαφος στην ακροδεξιά και το φασισµό. Αυτή τη δουλειά ήρθε να ολοκληρώσει ο κρατικός αυταρχισµός. Οι κυβερνήσεις κατάλαβαν ότι αν δεν µπορούν να πείσουν για τις πολιτικές τους θα πρέπει να εξασφαλίσουν την αποδοχή µε άλλους τρόπους.

_Ο στόχος…
Η ακατάσχετη χρήση χηµικών και αστυνοµικής βίας είναι η κορυφή του παγόβουνου του σηµερινού ολοκληρωτισµού. Η κατεύθυνση είναι µία: χτύπα ότι κινείται. Προληπτικές συλλήψεις σε φοιτητές τις µέρες των πορειών, απαγόρευση πορειών αν δεν µας ρέσει το θέµα τους, βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ για να πειστούν οι ταραχοποιοί να κάτσουν σπίτι τους. Πόσο απέχουν οι στρατιές του Δενδιά που στη Χαλκιδική µπούκαραν µες το βράδυ σε σπίτια αγωνιστών µε την οµάδα του Ρουπακιά που απρόκλητα έστησε ενέδρα στον Παύλο Φύσσα; Πόσο απέχει η κυβέρνηση που έβαλε χειροπέδες στις πόρτες τηςκατειληµµένης ΕΡΤ µε τους Χρυσαυγίτες που είχαν πρόγραµµα «στόχων» ενάντια σε γραφεία σωµατείων στο κέντρο της Αθήνας;

Μερικούς µήνες πριν τις εκλογές και µετά τη γενική οργή απέναντι στο φασισµό, η κυβέρνηση βγαίνει µπροστά και λέει «εγώ θα καθαρίσω». Απευθύνετε στον αγωνιζόµενο λαό και κουνάει το δάχτυλο «µην λέτε ότι θα τσακίσετε τους φασίστες γιατί θα σας πάρει και εσάς η µπάλα». Εµείς απαντάµε «ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ». Αυτοί που έκαναν το φασισµό τρόπο ζωής και σκέψης δεν µπορούν να τον πλήξουν, απλά θα πάρουν 23 µονάδες από τη Χρυσή Αυγήκαι θα τις µεταφέρουν στην ακροδεξιά Ν.Δ.

_Η απάντηση
Απέναντι στο φασισµό θα σταθούν µόνο όσοι έχουν συµφέρον από την εξαφάνιση του. Δεν είναι απέναντι του οι µεγάλες επιχειρήσεις που έπαιρναν φθηνούς, έλληνες εργαζόµενους από τα προγράµµατα της Χρυσής Αυγής δεν είναι ούτε οι διανοούµενοι του συστήµατος που πριν εκτεθεί ανεπανόρθωτα η Χ.Α. έψαχναν να την βάλουν στην επόµενη συγκυβέρνηση. Αντίθετα έχουµε κάθε λόγο να αγωνιστούµε σα φοιτητές και νέοι που δεν θέλουµε να ζήσουµε στην αµορφωσιά και να κατηγορούµε το διπλανό µας για τα προβλήµατα µας. Έχουν κάθε λόγο οι εργαζόµενοι να παλεύουν ενάντια στο ρατσισµό που χρησιµοποιεί το µετανάστη για να πλήξει το ντόπιο ενώ τον πείθει ότι ο συνάδελφος του ρίχνει τους µισθούς και όχι το αφεντικό του.

Συνολικά κάθε άνθρωπος που δεν έχει συµφέρον από την υπάρχουσα κατάσταση, που δεν ευηµερεί από την εξαθλίωση του άλλου, έχει συµφέρον απέναντι στο φασισµό. Η υποχώρηση της Χρυσής Αυγής ήρθε µόνο µέσα από τη δράση της πληττόµενης πλειοψηφίας και την παρέµβαση του µαζικού κινήµατος µέσα από φοιτητικούς συλλόγους, σωµατεία και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες στις γειτονιές. Σήµερα, το δίληµµα µπροστά µας είναι καθαρό: ή θα αφήσουµε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση να διακηρύττουν την «πάταξη» της Χρυσής Αυγής, την ώρα που την ενισχύουν µε κάθε τρόπο ή θα προχωρήσουµε στο δρόµο του Σεπτέµβρη και αυτή τη φορά θα πάµε µέχρι τέλος.

Για να τσακίσουµε τους φασίστες και τον κρατικό ολοκληρωτισµό! Για να µην ζήσουµε σα δούλοι που θα σφάζονται µεταξύ τους, ανίκανοι να καταλάβουν τι τους συµβαίνει! Για όλα αυτά στις 22 Μάρτη βγαίνουµε στους δρόµους ενάντια στο φασισµό και το ρατσισµό αλλά και ενάντια στο ίδιο το σύστηµα και τις πολιτικές που τον γεννούν! Γιατί η κοινωνία που έχουµε ανάγκη δεν έχει καµία σχέση ούτε µε τα καθεστώτα των Ναζί αλλά ούτε µε τα εκσυγχρονισµένα Νταχάου της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου