Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Τι γιορτάζει τελικά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ?



Μπαίνοντας στην κεντρική σελίδα της ΟΝΝΕΔ ή της ΔΑΠ για τα Πανεπιστήμια διαβάζεις: 

«..Σε μια εποχή που όλοι ζητούν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ ήρθε η στιγμή για τη νέα γενιά να βγει μπροστά και να πραγματοποιήσει τις ανατροπές που θέλει να δει στην πράξη. Να συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία μετεξέλιξης των Πανεπιστημίων από χώρους διαμαρτυρίας και αδράνειας σε σύγχρονα και ανταγωνιστικά εκπαιδευτικά ιδρύματα..» 

Για να συμμετάσχει λοιπόν ενεργά στην μετεξέλιξη των  Πανεπιστημίων, αποφασίζει να γιορτάσει στα μπουζούκια με Παντελίδη-Πάολα και είσοδο 25 ευρώ το άτομο!

αλλά τι ακριβώς θέλει να γιορτάσει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής; 

Την υποχρηματοδότηση, τη διάλυση του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου από τις κυβερνήσεις της υπό τις οδηγίες της ΕΕ(στρατηγική της Μπολόνια), τη δημιουργία του πανεπιστημίου της κρίσης πλήρως ευθυγραμμισμένου στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων και στους … προϋπολογισμούς τους-στο περιθώριο οι ανάγκες μας, τις εργολαβίες που βλέπουμε να καταλαμβάνουν όλο και περισσότερους τομείς στη δράση του πανεπιστημίου(σίτιση, στέγαση, φύλαξη, καθαρισμός, κα), τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων που αφήνουν αποψιλωμένο το πανεπιστήμιο(απολύσεις που στήριζε από την πρώτη στιγμή η Δαπάρα), τα όλο και αυξανόμενα κριτήρια για το δικαίωμα στην δωρεάν σίτιση και στέγαση των φοιτητών;  Αν δεν είναι για όλους αυτούς τους λόγους τότε σίγουρα θα είναι για την πολιτική του κόμματος της, της ΝΔ που ρημάζει τους εργαζόμενους και τη νεολαία τα τελευταία 2 χρόνια ή εναλλακτικά για το χρυσαυγιτισμό που μπάζει από την πίσω πόρτα στα πανεπιστήμια(φασίστες-χρυσαυγίτες βρίσκουν στέγη στη ΔΑΠ στις πανεπιστημιακές τους δραστηριότητες).

Και για αυτά θα γιορτάζει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ(μαζί με τη ΝΔ) μέχρι να τους πετάξουμε εμείς στο περιθώριο.

Ενδιαφέρον έχει όμως και ο τρόπος που θα «γιορτάσει» η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής, προωθώντας τη γνωστή της κουλτούρα. Πηγαίνοντας Teatro για Παντελίδη-Πάολα. Μάλλον έτσι η « νέα γενιά θα βγει μπροστά για να πραγματοποιήσει ανατροπές», γιατί μόνο έτσι μπορείς να «βγεις μπροστά», μέσα απ’ όλη τη σαπίλα του δήθεν πολιτισμού της κεφαλαιοκρατικής κοινωνίας, της καθιέρωσης του ρόλου της γυναίκας ως εμπόρευμα και της αγοραπωλησίας ακόμα και του ανθρώπινου σώματος. Η ΔΑΠ «διασκεδάζει» λοιπόν. Όμως μέχρι πότε θα αποσπά την νεολαία με αυτό τον τρόπο από τα πραγματικά προβλήματα;

*Παραθέτουμε εδώ και την πραγματική αφίσα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έτσι όπως την ανακαλύψαμε σε πρωτογενή μορφή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου