Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Έξω οι ναζιστές από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης


ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ. ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ.  ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ.    

Μια κατάμαυρη σελίδα ντροπής στην ιστορία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έγραψε ο ακροδεξιός πρόεδρος Ν. Βαλεργάκης το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2013. Ανακήρυξε το συνδυασμό της «Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων», της αυτοαποκαλούμενης συνδικαλιστικής πτέρυγας της Χρυσής Αυγής, επιτρέποντάς του να πάρει κανονικά μέρος στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Μ’ αυτήν την απόφαση, ο σύλλογός γίνεται ο πρώτος Δικηγορικός Σύλλογος της χώρας στον οποίο εμφανίζονται ναζιστές και γίνονται αποδεκτοί σαν να είναι μια ακόμα παράταξη! 

Η Χρυσή Αυγή όμως δεν είναι ένα οποιοδήποτε «κόμμα», είναι μια εγκληματική συμμορία. Όσο κι αν ουρλιάζουν οι Φύρερ τους, οι διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος τους αφορούν τις δολοφονικές τους πράξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι τάσσονται ανοιχτά υπέρ της επιβολής της θανατικής ποινής, αφού αναλαμβάνουν να την εκτελέσουν και μόνοι τους. Είναι οι δολοφόνοι που σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα με μια μαχαιριά ίσια στην καρδιά. Είναι οι δολοφόνοι που μαχαίρωσαν τον Σ. Λουκμάν που πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο. Είναι αυτοί που οργάνωσαν πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας σπάζοντας και καταστρέφοντας μαγαζιά μεταναστών και ελλήνων που πήγαν να τους προστατέψουν. Όλη η εγκληματική δράση τους είναι κομμάτι της ναζιστικής «ιδεολογίας» τους. Είναι αυτοί που αρνούνται το Ολοκαύτωμα, το μεγαλύτερο έγκλημα της ανθρώπινης ιστορίας, και δεν κρύβουν το θαυμασμό τους για το Χίτλερ και την Ευρώπη της «άρειας φυλής» και των Waffen SS. Είναι αυτοί που υμνούν τους ταγματασφαλίτες – γερμανοτσολιάδες της Κατοχής, που έπνιξαν στο αίμα το Χορτιάτη, το Δίστομο, τα Καλάβρυτα και μια σειρά από μαρτυρικά χωριά και πόλεις. Είναι οι νοσταλγοί της δικτατορίας της 21ης Απριλίου και αποκαλούν ψέμα τη σφαγή της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το όραμά τους είναι μια κοινωνία-στρατόπεδο στην οποία όσοι αποκλίνουν από το «κανονικό», οι κάθε είδους μειονότητες (οι εβραίοι, οι Τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι, οι ανάπηροι, οι αλλόθρησκοι) θα έχουν θέση μόνο στους θαλάμους αερίων.

Ο Ν. Βαλεργάκης, δεχόμενος την υποψηφιότητά τους στις εκλογές, προσέβαλλε βάναυσα τα δημοκρατικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο βέβαια από έναν πρόεδρο που αναδείχτηκε μέσα από τα σπλάχνα της ακροδεξιάς σαμαρικής ΝΔ, η οποία επί χρόνια έκλεινε το μάτι στη δολοφονική δράση των ναζιστών.Η αδιαφορία του ακροδεξιού Βαλεργάκη για τα προβλήματα των δικηγόρων πάει χέρι-χέρι με την αδιαφορία του για τον κίνδυνο που συνιστά ο ναζισμός. Το ποινικό δίκαιο της ναζιστικής Γερμανίας κατάργησε ακόμα και την αρχή nullum crimen nulla poena sine lege και οι δικαστές αποφάσιζαν με βάση τη θέληση του Φύρερ! Οι γυναίκες θα πρέπει να γυρίσουν στο σπίτι και να αφοσιωθούν στην τεκνοποιία. Τι σημαίνει αυτό για τις γυναίκες συναδέλφους, που είναι το μισό του κλάδου μας; Οι εργάτες θα πρέπει να υποτάσσονται στους εργοδότες όσο κι αν πληρώνονται. Αυτό σημαίνει πλήρη και απόλυτη κατάργηση του ατομικού και συλλογικού εργατικού δικαίου, που ήδη έχει πληγεί βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης-κεφαλαίου. Ο Βαλεργάκης δε νοιάζεται γι’ αυτήν την προοπτική, όπως δε νοιάστηκε για τη φορολόγησή των δικηγόρων με τεκμήρια από το πρώτο Ευρώ ή για την ανεργία εκατοντάδων νέων συναδέλφων. 

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ έχει κυριολεκτικά σαρώσει και μάλιστα με τρόπο εφιαλτικό τον κλάδο της δικηγορίας.

Οι δικηγόροι βρίσκονται στο επίκεντρο της αποδιάρθρωσης των όρων ύπαρξης ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, το οποίο υφίσταται μια κοινωνική καταστροφή που ούτε είχε προβλέψει, ούτε περίμενε, ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει. Στο κοινωνικό σφαγείο της φτώχειας και ανεργίας θυσιάζονται καθημερινά χιλιάδες μαχόμενοι δικηγόροι, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των νέων, που υποκύπτουν ο ένας μετά τον άλλο, στις ανελέητες και διαρκώς συσσωρευόμενες (από Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία) οικονομικές υποχρεώσεις, καταλήγοντας μοιραία στη βαθιά απόγνωση κι εγκατάλειψη, στο κλείσιμο γραφείων, στη βίαιη και ατιμωτική εκδίωξή τους από τη δικηγορία.

Η «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, η κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, η επιβολή ΦΠΑ, οι τεράστιες αυξήσεις παραβόλων και ενσήμων, η εκτόξευση των ασφαλιστικών εισφορών, η μόνιμη απειλή κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων, η διάλυση του συστήματος υγείας, η φορολογική ληστεία, η συντριβή κάθε προσδοκίας για στοιχειωδώς αξιοπρεπή σύνταξη, σε συνδυασμό με τη γενικότερη δραματική κατάπτωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, συνθέτουν το εφιαλτικό κάδρο του παρόντος και μέλλοντός μας: όσοι δεν παραιτηθούν από τη δικηγορία, θα υποχρεωθούν και μάλιστα άμεσα ν’ ανέβουν στη γαλέρα των μεγάλων (αλλά πολύ μεγάλων) εταιριών, τραπεζών και ασφαλιστικών, που είναι οι μόνες που προκλητικά ωφελούνται στην παρούσα κατάσταση.

Επιπλέον ,από τον νέο κώδικα δικηγόρων επιβάλλεται η διεξαγωγή πανελλαδικών εξετάσεων (2 φορές το χρόνο) για την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος, εξετάσεις με ύλη και τεράστιο βαθμό δυσκολίας. Σημειωτέον, ότι μέχρι σήμερα η άδεια άσκησης επαγγέλματος απαιτούσε μόνον προφορικές εξετάσεις στο τοπικό πρωτοδικείο, εξετάσεις τυπικές καθώς οι συλλογικοί αγώνες των εργαζομένων είχαν καταστήσει σαφές πως το πτυχίο είναι μόνη προϋπόθεση για να ασκεί κάποιος τα επαγγελματικά του δικαιώματα. Η ρύθμιση αυτή πρέπει να αποτελέσει casus belli καθώς πετάει στο δρόμο σχεδόν την πλειοψηφία των αποφοίτων

Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι επιτακτική η ανάγκη να συγκροτηθεί αγωνιστικό Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, που θα βάζει μπροστά τη συλλογική διεκδίκηση των επαγγελματικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων,με πυρήνα τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων,όπου θα δίνεται λόγος στη βάση, δηλαδή στους ίδιους τους εργαζομένους, με στόχο να επιτευχθεί η ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων για την κλιμάκωση των αγώνων και την προβολή των σύγχρονων εργατικών αναγκών!

Εμείς,ως μελλοντικοί εργαζόμενοι, έχουμε συμφέρον κοινού αγώνα με τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας, προκειμένου να κατακτήσουμε τα δικαιώματα που μας στερούν, δηλαδή το δικαίωμα στην δημόσια-δωρεάν παιδεία, στη δουλειά με δικαιώματα και στη ζωή με αξιοπρέπεια. Επομένως παλεύουμε ώστε ο φοιτητικός σύλλογος Νομικής να έρθει σε συντονισμό και να παλέψει με τους νέους δικηγόρους για ενιαία και ισχυρά πτυχία Κατάργηση της άσκησης και ενσωμάτωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων στο πτυχίο,εξετάσεις για την εγγραφή μόνο των πτυχιούχων άλλων χωρών, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους ακόμη και για όσους αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής που καταστρέφει το παρόν και το μέλλον μας.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ, ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΓΙΑ Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!


ΕΔΩ το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου