Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ; ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!!!


Η σκακιέρα με τα στρατόπεδα της φετινής κατάστασης διαμορφώθηκε ήδη από νωρίς. Από τη μία πλευρά η επίθεση συγκυβέρνησης – Τρόικας συνέχισε εξίσου σφοδρή με το τρίτο στη σειρά μνημόνιο να αποτελειώνει τα ψίχουλα που τα άλλα δύο άφησαν. Η σωρεία αντιλαϊκών μέτρων κορυφώθηκε με την περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Παράλληλα τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα δίνουν και παίρνουν κι η αυταρχική στροφή του κράτους με τη πρακτική βίαιης καταστολής  κάθε αγωνιζόμενης φωνής αποτελεί την επιλογή της συγκυβέρνησης για να μη σπάσει η λεπτή κλωστή από την οποία κρέμεται.                                                                                                                                                                             Υλοποιώντας την ίδια πολιτική στα πανεπιστήμια το Υπουργείο Παιδείας και ο «κύριος» Αρβανιτόπουλος ήρθαν να μας φορέσουν το νόμο-4076. Για να έρθει και να δέσει με το νόμο αυτόν όμως σκαρφίστηκαν το περιβόητο σχέδιο «Αθηνά» για να «αναδιαρθρώσουν» το πανεπιστήμιο μια ώρα αρχύτερα! Στο όνομα της κρίσης αλλά και του «εκσυγχρονισμού» των ιδρυμάτων μας σύμφωνα και με ευρωπαϊκά πρότυπα, ήρθαν να φέρουν μεταρρυθμίσεις που όμως πλήττουν τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας. «Μεταρρυθμίσεις» τώρα ή ποτέ όμως δε θέλει μόνο το Υπουργείο, θέλει κι η «υπεύθυνη δύναμη» εντός των σχολών (βλέπε και την αφίσα), η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, που χέρι χέρι με Υπουργείο και συγκυβέρνηση υλοποιεί κάθε σχέδιο τους στα πανεπιστήμια!    

Εξ’ ού και η  νέα προεκλογική αφίσα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ – ΟΝΝΕΔ «Εμείς αποφασίζουμε»! Όντως αυτοί από την αρχή της χρονιάς αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς, εις βάρος μας! Υπουργείο, συγκυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ μέσα από τα μέτρα που επιβάλλουν για τα πανεπιστήμια αλλά και μέσα από τον εκφραστή των πολιτικών τους στα πανεπιστήμια, ποιαν άλλη; , τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, θέλουν να θάψουν το παρόν και να υποθηκεύσουν το μέλλον μας. Αυτοί αποφάσισαν με το νόμο Αρβανιτόπουλου τις περικοπές των φοιτητικών μας παροχών, ότι δε θα παίρνουμε συγγράμματα, ότι δε θα έχουμε δικαίωμα σε δωρεάν σίτιση και στέγαση, ότι θα διοικούμαστε από το αυταρχικό κι αντιδημοκρατικά εκλεγμένο Συμβούλιο Ιδρύματος. Αυτοί αποφάσισαν με το σχέδιο «Αθηνά» να συγχωνεύσουν και να καταργήσουν τις σχολές μας, να μειώσουν τους εισακτέους, να διαλύσουν τα πτυχία μας, να διαλύσουν την εργασιακή μας προοπτική, το δικαίωμά μας σε δουλειά με δικαιώματα. Αυτοί αποφασίζουν να μας κάνουν τη γενιά της ανεργίας και της μετανάστευσης! Αυτοί αποφασίζουν να κάνουν το πανεπιστήμιο έρμαιο στις ανάγκες της αγοράς εργασίας! Αυτοί αποφασίζουν ότι θα φοιτούμε σε ένα πανεπιστήμιο που θα πληρώνουμε για να σπουδάζουμε, από το οποίο θα βγαίνουμε άνεργοι ή εργαζόμενοι με 400 ευρώ, χωρίς δικαιώματα! Αυτά αποφασίζουν για εμάς και με την πρόσφατα ψηφισμένη τροπολογία αποφάσισαν να καταργούν τις σχολές μας με υπουργικό διάταγμα, με το «έτσι θέλω», με μια τζίφρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!                                                                                                                                                                                                                             Γι αυτό κι εμείς αποφασίζουμε να αντισταθούμε! Ήδη τον προηγούμενο μήνα ο σύλλογός μας μέσα από τις συλλογικές του διαδικασίες, αυτές των Γενικών Συνελεύσεων, πήρε συνεχόμενες αγωνιστικές αποφάσεις! Αποφάσισε την καταδίκη του «Αθηνά», τη συμμετοχή του σε πανεκπαιδευτικά – πανελλαδικά συλλαλητήρια, την κατάληψη της σχολής! Ο σύλλογός μας αποφάσισε να βαδίσει το δρόμο του αγώνα και να αντισταθεί στις πολιτικές που η κυβερνητικές νεολαίες ΔΑΠ και ΠΑΣΠ πάνε να υλοποιήσουν! Ενάντια στον ατομικό δρόμο, την υποταγή, τις πελατειακές σχέσεις και τα ρουσφέτια (παρτάκια και σημειωσούλες), ενάντια στις πολιτικές Υπουργείου και συγκυβέρνησης, τρόικας και ΕΕ, εμείς αποφασίζουμε να υπερασπιστούμε να δικαιώματά μας και να στείλουμε μια για πάντα τις κυβερνητικές νεολαίες εκεί που ανήκουν, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!
                                                                                                                                                                        Γι αυτό και στις φοιτητικές εκλογές στις 17 Απρίλη, κανένα Υπουργείο και καμιά ΔΑΠ ή νεολαία της ΝΔ, δεν αποφασίζει για εμάς! Εμείς αποφασίζουμε υπέρ των συλλογικών μας αγώνων και των αγωνιστικών παρακαταθηκών του συλλόγου μας, εμείς αποφασίζουμε ενάντια στα σχέδια που καταδικάζουν τη γενιά μας, εμείς αποφασίζουμε υπέρ ενός δημοσίου δωρεάν πανεπιστημίου! Είμαστε εμείς αυτοί που παίρνουμε θέση και στις 17 Απρίλη ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε! Αποφασίζουμε να μη γίνουμε η γενιά της ανεργίας και της μετανάστευσης, αλλά να γίνουμε η γενιά της ανατροπής!       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου