Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Σήμερα η γενιά μας παίρνει θέση μάχης!


Σήμερα η γενιά μας
                       παίρνει θέση μάχης! 
Στην Ελλάδα του 2013-της ανεργίας, της απλήρωτης μαύρης εργασίας, της μετανάστευσης, του κοινωνικού κανιβαλισμού και της ανόδου του φασισμού-οι φοιτητικές εκλογές είναι ένα κρίσιμο τεστ για τη γενιά μας, κρίσιμο τεστ για κάθε φοιτητή προσωπικά.
Έχεις ευθύνη πρώτα από όλα προσωπικά να μην δώσεις λευκή επιταγή στη  συγκυβέρνηση και τις παρατάξεις της(ΔΑΠ-ΠΑΣΠ). Ψήφος σε αυτές είναι ψήφος σε μνημόνια, στο ξεπούλημα της παιδείας και της υγείας, είναι στήριξη στο μέλλον της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που ετοιμάζουν για νεολαία. Σημαίνει ότι οι φοιτητές θέλουν «Σχέδιο Αθηνά» και κλεισίματα σχολών, πανεπιστήμια υποχρηματοδοτούμενα που με το ζόρι λειτουργούν, διασπασμένα πτυχία, ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα και κομμένα συγγράμματα.
Δεν πρέπει όμως να συμβιβαστείς και με την αριστερά της ήττας(ΠΚΣ) που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του κινήματος και τα εναποθέτει όλα στη «μεσσιανική» αναμονή της «λαϊκής εξουσίας». Με αντίστοιχο μεσσιανικό τρόπο προσδοκεί η ΑΡΕΝ την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με μαγικό τρόπο θα μας βγάλει από τα μνημόνια και τη λιτότητα χωρίς να συγκρουστεί με την Ε.Ε και το ευρώ. Οι προτάσεις αυτές δεν ανοίγουν καμία προοπτική για τη γενιά μας που βλέπει το μέλλον της να καταστρέφεται εδώ και τώρα.

6 + 1 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ - ΕΑΑΚ 
1) Γιατί το μέλλον που μας ετοιμάζουν ως φοιτητές αλλά και ως αυριανοί εργαζόμενοι, δεν είναι μόνο σκληρό, αλλά και άδικο. Χρηματοδοτούνε με τα δικά μας λεφτά τις Τράπεζες και τους εφοπλιστές, την ώρα που «κόβουν» σε νεολαία και εργαζόμενους από παντου.
2) Γιατί ψήφος στην ΕΑΑΚ δεν είναι ψήφος ανάθεσης, σημαίνει συλλογική στράτευση στις μάχες που μας περιμένουν την επόμενη μέρα των φοιτητικών εκλογών.
4) Γιατί θέλουμε οι φοιτητές να έχουν το λόγο για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα σπουδάζουν, ώστε να είναι αυτές σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες.
5) Γιατί σήμερα πρέπει να ενισχυθεί η αντικαπιταλιστική αριστερά που δεν φοβάται να ρισκάρει στο δρόμο και στο κίνημα και ούτε φοβάται την κοινή δράση μέσα στους αγώνες.
6) Γιατί πρέπει να δοθεί μήνυμα ότι η νεολαία δε δέχεται το φασισμό μέσα στα πανεπιστήμια(Χρυσή Αυγή κλπ), αλλά στηρίζει εκείνη την αριστερά που αποκαλύπτει τα αίτια που τον γεννούν και παράλληλα προσπαθεί να τον τσακίσει σε κάθε εκδήλωσή του.

Γιατί η νεολαία είναι αυτή που κρατά στα χέρια της την καινούρια κοινωνία που πρέπει να φτιάξουμε κόντρα σε αυτήν που καταρρέει. Είμαστε αυτοί που δε λυγάμε μπροστά σε κανέναν και τίποτα, αυτοί που θα φέρουμε τα πάνω κάτω σε πανεπιστήμιο και κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου