Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012


ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ –ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ ΕΕ ΔΝΤ

Συμφώνησαν οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ στη σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων, στην επιβολή της πιο βάρβαρης εργασιακής ζούγκλας, για να ανοίξει γρήγορα ο δρόμος γρήγορα για τη σύναψη του δεύτερου υπερμνημόνιου που θα περιλαμβάνει το ευρωσύμφωνο και τη νέα δανειακή σύμβαση και για προχωρήσει το περιβόητο PSI, δηλαδή η ληστεία των εισφορών των εργαζόμενων και η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων.
Παρά τους δραματικούς τόνους και τους θεατρινισμούς τους, η αλήθεια είναι μία: ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση και τη φτώχεια τους εργαζομένους. Μαχόμενοι(!) συμφωνούν στο προσύμφωνο του νέου μνημονίου που δρομολογεί μια νέα κοινωνική καταστροφή:
Τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, του επιδόματος ανεργίας και την κατάργηση επί της ουσίας των κλαδικών συμβάσεων. Την περικοπή των συντάξεων. Άμεσες και μαζικές απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Νέες μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ. Δραστική μείωση των κονδυλίων για υγειονομικές και κοινωνικές παροχές. Συμφωνήθηκε ακόμα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για λογαριασμό των μεγαλομετόχων και των τραπεζιτών.
Αυτές οι εξελίξεις αφορούν όλη την Ευρώπη, καθώς στο έδαφος της περιβόητης «οικονομικής διακυβέρνησης» της ΕΕ, προωθείται ένα δεύτερο Μάαστριχτ αφάνταστα πιο αντιλαϊκό από το πρώτο. Πρωτοφανής επιτήρηση, αυτόματες σαρωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που προωθείται για τις αρχές Μάρτη, οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και η ΕΕ θα αποφασίζουν για τα πάντα, οι επιταγές τους γίνονται Σύνταγμα, τα συμφέροντα του κεφαλαίου θα γίνουν απόλυτος νόμος για τους λαούς της Ευρώπης.
Με απίστευτο κυνισμό ΕΕ – ΔΝΤ και το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ στήνουν για μια ακόμη φορά σκηνικό ωμού εκβιασμού: Αποδοχή των νέων μέτρων ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία! Το δίλημμα είναι πλαστό: ζητούν και αποδοχή των νέων μέτρων και η χρεοκοπία είναι βέβαιη. Εκβιάζουν και επιτίθενται, αλλά φοβούνται κιόλας ότι η λαϊκή οργή θα γίνει ποτάμι αγώνα και θα τους πνίξει.
Επενδύουν στο φόβο για να παγώσουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων, να καθηλώσουν τις αντιστάσεις του κόσμου της δουλειάς που βρίσκεται ήδη στο χείλος του γκρεμού και καταλαβαίνει περισσότερο από ποτέ πως το πραγματικό δίλημμα είναι: Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ. Μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα το εργατικό κίνημα δεν έχει άλλο δρόμο.
Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις ενώθηκαν για να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ μας έβαλε στο Μνημόνιο και στο καθεστώς επικυριαρχίας της Τρόικα. Η ΝΔ που δήλωνε «εχθρός» του Μνημονίου τώρα ετοιμάζεται υπογράψει το νέο Μνημόνιο, ενώ το ΛΑΟΣ λειτουργεί σαν «λαγός» των πιο αντιλαϊκών πολιτικών. Απέναντι στο δικό τους ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ, πρέπει να οικοδομήσουμε το δικό μας αντίπαλο δέος. Το δικό μας μέτωπο ρήξης και ανατροπής των εργαζόμενων. Βασική προϋπόθεση είναι η αλληλεγγύη, η συμπόρευση και η κοινή δράση των αγωνιζόμενων κλάδων και όλων όσων θέλουν να παλέψουν για την ανατροπή της επίθεσης. Η απεργία που έγινε στις 7/2 έδειξε για ακόμα μια φορά τις αγωνιστικές διαθέσεις. Όμως αυτή η ιστορική επίθεση δεν ανατρέπεται με 24ωρες τουφεκιές, αλλά με αποφασιστικό αγώνα διαρκείας και άμεση απεργιακή κλιμάκωση για να τους διώξουμε.
Οργανώνουμε τον αγώνα μας με γενικές συνελεύσεις! Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις!Κατεβαίνουμε στους δρόμους και δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν. Απέναντι στους εκβιασμούς τους απαντάμε με λαϊκό ξεσηκωμό. Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να ανατρέψει το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και να διεκδικήσει μια ζωή αξιοβίωτη και τον πλούτο που του ανήκει.
KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH.
Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ!
Συνεχίζουμε:
ΠΕΜΠΤΗ 9/2 Συλλαλητήριο, συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6.00 μμ
Να γίνει αυτό η αρχή για καθημερινή κάθοδο στις πλατείες και στο Σύνταγμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-11/2, ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2 στο Σύνταγμα στις 6.00


1 σχόλιο:

  1. (Για την υστερία που έχει πιάσει κανάλια, ραδιόφωνα, σάιτ, εφημερίδες...)
    Σήμερα αν κάνει κάποιος μία βόλτα στο κέντρο θα δει πως μόνο ''κρανίου τόπος'' δεν είναι...
    1.15 κτίρια κάηκαν όπως λένε... Ναι, όμως στα περισσότερα από αυτά οι ζημιές είναι πολύ μικρές με εξαίρεση 2 κτίρια στη σταδίου τα οποία μάλλον καταστράφηκαν ολοσχερώς και 1 ή δύο σε άλλους δρόμους. Το σινεμά στην Κοραή, που έπαιξε πολύ στην τηλεόραση, δεν έχει πάθει σχεδόν τίποτα μάλιστα.
    2. Οι ΄΄σοβαρές'' ζημιές σε μικροκαταστήματα, που με τόσο πόνο αναφέρουν είναι σε τζάμαρίες σχεδόν αποκλειστικά καταστημάτων τύπου ατικα ή άλλων γνωστών φτωχομάγαζων της Σταδίου... Πλιάτσικο έγινε σίγουρα σε ένα γερμανό και ένα φουτλόκερ, αν σκεφτούμε όμως πως στη βουλή ψήφιζαν και μας έκαναν τη γενιά των 400 ευρώ δεν μπορεί να προξενεί κάποια εντύπωση.
    3. Ζημιές σε φανάρια ταμπέλες και διάφορα τέτοια σίγουρα δεν το λες και μεγάλη καταστροφή. Πολλές φωτιές επίσης μπήκαν σε κάδους και διάφορα σημεία στους δρόμους για την αντιμετώπιση των χημικών για τους καπνούς που δείχνουν από ψηλά με φόντο την ακρόπολη...)
    Λέξη για το ό,τι χθες το κέντρο της αθήνας πλημμύρισε από λαό(κονά μισό εκ η δικιά μου εντύπωση) που καταψήφισε τα μνημόνια και ζήτησε όχι απλά να φύγει ο παπαδήμιος αλλά κάθισε επί ώρες, παρά τον πόλεμο από τα ματ, στις περιοχές γύρω από το σύνταγμα ζητώντας ν φύγουν όλοι, ν ανατραπεί αυτό τ σάπιο πολιτικό κ οικονομικό σύστημα.
    Ο κόσμος τους έχει καταλάβει πια κ δεν χάφτει την τρομοκρατία που σπέρνουν τα κανάλια τους. Οι όποιες καταστροφές έγιναν είτε από αυτούς που εκτελούσαν υπηρεσία για την αστυνομία είτε από χρεοκωπημένους πολιτικούς χώρους τους οποίους το κίνημα πρέπει να απομονώσει όχι στήνοντας αλυσίδες και φράγματα απέναντι στο λαό (μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, ή μήπως είναι όλα ξερά για κάποιους αν δεν είναι του κτήματός τους) αλλά με την αποφασιστικότητα και την κοινή του δράση. Αυτά τα επεισόδια παρέχουν μονάχα υπερθέαμα για τα μίντια και δεν ωφελούν τους αγώνες των εργαζομένων.
    Η βία της αστυνομίας να βρει την απάντησή της, την κατάλληλη στιγμή, στην μαζική λαϊκή αντιβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή