Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ρατσιστικό παραλήρημα από τον καθηγητή Σταύρο Τσακυράκη


Για όσους δεν τον ξέρουν, είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Αθηνών και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.

Και τι δηλώνει, λοιπόν;''Αυτονόητο αλλά πρέπει να λεχθεί χωρίς περιστροφές. Οι πρόσφυγες (όπως άλλωστε και κανείς άλλος) δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αποκλείουν τη σιδηροδρομική γραμμή στα σύνορα. Η αστυνομία πρέπει να επέμβει και να τους απομακρύνει. Εκτός από το ζήτημα αρχής που τίθεται με αυτόν τον αποκλεισμό, πρόκειται για ενέργεια που βλάπτει τόσο τη χώρα μας όσο και την υπόθεση των προσφύγων.'' Να επέμβει η αστυνομία και να διώξει τους πρόσφυγες από τη σιδηροδρομική γραμμή, γιατί λέει χαλάνε την εικόνα της χώρας. 
Προφανώς, στον εν λόγω κύριο δεν του χαλάει η εικόνα με τα πτώματα που επιπλέουν στο Αιγαίο και ξεβράζονται στις ακτές, δεν του χαλάει η εικόνα στη θέα των άψυχων παιδικών κορμιών σε Συρία, Παλαιστίνη και αλλού, δεν του χαλάει το στομάχι με τα τέρατα που εξέθρεψε ο πιο μισητός καπιταλισμός και αιματοβάφουν τον κόσμο για το ξαναμοίρασμα της πίτας.

Μαζικό ταξικό και διεθνιστικό κίνημα αλληλεγγύης τώρα σε πρόσφυγες και μετανάστες! Τσακυράκη και όμοιοί σου, είστε η σαπίλα όλης της κοινωνίας, όλου του βόθρου που ξεχειλίζει, τρέχει και σκεπάζει κάθε πτυχή του βάρβαρου συστήματος της εκμετάλλευσης και του φόβου, που λέγεται καπιταλισμός. Τίποτα άλλο δεν θα πoύμε, θα μας βρείτε απέναντί σας...


8 σχόλια:

  1. «Μαζικό ταξικό και διεθνιστικό κίνημα αλληλεγγύης». Προς νεομπολσεβίκους νεομαρξιστές ψευτοανθρωπιστές, οι μουσουλμάνοι εισβολείς δεν σας θεωρούν ταξικά τους αδέρφια .Για αυτούς είστε μεσοαστοί άπιστοι .Θα αναπτυχθούν ταξικοί δεσμοί άπαξ και ασπαστείτε το Ισλάμ .Ειδάλλως θα είστε οι χρήσιμοι ηλίθιοι του Ισλάμ που διεισδύει και εξισλαμίζει τη Δύση και όταν δεν θα σας χρειάζονται πια θα σας πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα .Μια ζωή προδότες είστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://antinomiaeaaknomikis.blogspot.gr/2015/12/blog-post_8.html

    Κανένα δικαίωμα δεν έχει ο κ. Τσακυράκης να πιάνει στο στόμα του την Ε.Α.Α.Κ. Ο κ.Τσακυράκης που είναι στο Ποτάμι, το οποίο συμϕωνεί με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, τον ϕράχτη του αίσχους στον Έβρο, την καταστολή των μεταναστών στην Ειδομένη, το κράτος έκτακτης ανάγκης στο Παρίσι, την περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών και τις συλλήψεις αγωνιστών κι ο κατάλογος της αντιδραστικής πολιτικής του, δεν έχει τέλος.

    Για εσάς που τρέχετε να στηρίξετε τον κύριο καθηγητή προσπαθώντας να απαξιώσετε τους αγώνες της νεολαίας για μια καλύτερη κοινωνία να σας εξηγήσουμε, λοιπόν, ποιες αξίες πρεσβεύει η εαακ:

    Είμαστε ϕοιτήτριες και ϕοιτητές που δεν αποδεχόμαστε τους πολέμους ενάντια στους λαούς. Δεν αποδεχόμαστε τον εθνικισμό. Δεν μετράμε στην ίδια ζυγαριά πετρέλαια και λεϕτά με ζωές, ούτε καθηγητές με κατατρεγμένους. Λέμε πως το σύστημα ονομάζεται καπιταλισμός, και ο τρόπος λειτουργίας του, πέρα από τα πρόσωπα, είναι υπεύθυνος για τα δεινά που συμβαίνουν, από τις Σταυροϕορίες μέχρι σήμερα, στη Μέση Ανατολή. Λέμε πως ο καπιταλισμός γεννά και χρηματοδοτεί αντιδραστικά τέρατα, γιατί τερατώδεις είναι οι στρατοί του, οι πολυεθνικές του, τα αϕεντικά του και βέβαια, το δηλητήριο του κοινωνικού κανιβαλισμού με το οποίο ποτίζει τα μυαλά, και τα δικά σας.

    Γι' αυτό εμείς παλεύουμε, ώστε να σταματήσουν οι πόλεμοι, η μετανάστευση, η δυστυχία. Να μην υπάρξει καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να φύγουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και να μπορούν οι λαοί να αποφασίζουν μόνοι τους για το μέλλον τους. Αυτά λέει η αντικαπιταλιστική αριστερά και επιμένουμε ότι θα μας βρείτε απέναντί σας...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και που σε ολα αυτα ειδατε το σωστο, στο να κλεινουν οι μεταναστες τις σιδηροδρομικες γραμμες και να σου κοβουν εσενα οποια ελπιδα εχεις για να αναπτυξεις την οικονομια σου και να τους καλυψ εις ανθρωπιστικα στο μετρο του δυνατου?

      Διαγραφή
  3. που το ειδες το "ρατσιστικό" και το "παραληρημα" παιδάκι μου;
    Όποιου δεν σου αρέσει η γνώμη του είναι ρατσιστής και παραληρεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παραλήρημα επειδή είπε να ανοίξει η σιδ. γραμμή; ρατσιστής είναι ο τσακιράκης; μήπως τελικά είναι φιλελές ο Κάππος;
    οι λέξεις χάνουν το νόημά τους στους εξωσυμπαντικούς κώδικες επικοινωνίας. συνεχίστε τον αγώνα σας αλλά δώστε το ταπεινό δικαίωμα στους υπόλοιπους να εκφράζονται με λέξεις που ανταποκρίνονται στη σημασία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλήθεια, έχετε πλήρη άγνοια για το ποιόν του ανθρώπου Τσακυράκη ή συκοφαντείτε με πλήρη γνώση;
    Η ανακοίνωση σας αυτή είναι άδικη και αισχρή. Οφείλετε ΤΩΡΑ μια δημόσια συγγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι μωρε ζητηστε συγγνωμη απο τον καθηγητη που συναγελαζεται μονο με τα παιδια της ελιτ,των πανακριβων ιδιωτικων σχολειων.Διοτι αυτους εννοει οταν λεει πως οι νεοι που συναγελαζομαι δεν ειναι σαν και αυτους.Τα παιδια αροστερων και δεξιων λαμογιων με βαρβατες τσεπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή