Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση ΕΑΑΚ για τις διώξεις αγωνιστών


Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την κλιμάκωση της επίθεσης στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού και της νεολαίας. Η επίθεση αυτή είναι αποτέλεσμα και αποτελεί αναγκαίο όρο για να «επιτύχουν οι στόχοι» Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. Ο στόχος είναι ένας: η τρομοκράτηση και η ποινικοποίηση των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων για να μπορούν ανενόχλητοι να σαρώσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις αιώνων. 

Στόχο αυτής της επίθεσης αποτελεί και το φοιτητικό κίνημα, με χαρακτηριστικά τα γεγονότα στις 9/3/12 στα Γιάννενα, όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι παρευρέθηκαν στην Σύνοδο Πρυτάνεων, για να διαμαρτυρηθούν για το νόμο Πλαίσιο και την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει. Εκεί δέχτηκαν ωμή βία και καταστολή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα πολλά άτομα να σταλούν στο νοσοκομείο, και να συλληφθεί ένας αγωνιστής, μέλος της Ε.Α.Α.Κ.  στην Επιστήμη Υλικών Πάτρας, ο οποίος δικάζεται στις 21/3/14 με την κατηγορία ότι «δεν αποχώρησε από την διαδήλωση αφού είχε αντιληφθεί τις βίαιες κινήσεις του πλήθους». 

Ακόμη γεγονός που έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια της τρομοκράτησης του κινήματος και των αγωνιστών, αποτελεί και η ανώνυμη μήνυση εις βάρος του συναγωνιστή Κ.Μ. μέλους της Ε.Α.Α.Κ. στο Τ.Ε.Ι. Πάτρας ο οποίος κατηγορείται για διατάραξη κοινής ειρήνης, καταπάτηση ιδιωτικού ασύλου, οπλοκατοχή. Η μήνυση αυτή αποτελεί προσωπική καταγγελία και έχει αναφορά τους αγώνες και της κινητοποιήσεις διαρκείας που έγιναν πέρυσι στα ΤΕΙ ενάντια στο σχέδιο Αθηνά και την διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Δηλαδή επι της ουσίας προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τους αγώνας επιλέγοντας κάθε φορά τους κατάλληλους ανθώπους και περιστάσεις για να σπείρουν τον φόβο. 

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ! 

Τονίζουμε ότι οποιαδήποτε δίωξη εναντίον των αγωνιστών της ΕΑΑΚ αποτελεί χτύπημα στο κίνημα και στην προοπτική ανάπτυξής του. Χτυπώντας την ΕΑΑΚ ΤΕΙ χτυπούν τους χιλιάδες αγωνιστές που αγωνίστηκαν εναντίον του Σχεδίου Αθηνά. Ξεκαθαρίζουμε πως κανένας αγωνιστής δεν θα καταδικαστεί. Δεν τρομοκρατούμαστε από τέτοιου είδους επιθέσεις. Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να καταδικάσουν την προσπάθεια των αστικών επιτελείων για τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων,  και να ενισχύσουν την πάλη του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην αντιδραστική αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται.  

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!


Ε.Α.Α.Κ. σε αει-τει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου