Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής με αίτημα την παράταση της εξεταστικής

Σύμφωνα με απόφαση τηςδιοικησης του τμήματος Νομικής, στο πρόγραμμα των τελευταίων 2 εβδομάδων εντάχθηκαν πολλές ώρες αναπλήρωσης με σκοπό την ολοκλήρωση της εκάστοτε ύλης. Κρίνουμε πως το μέτρο αυτό καθιστά την παρακολούθηση μαθημάτων εξουθενωτική, δεδομένου ότι γεμίζει το καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα με παραδόσεις από το πρωί ως το βράδυ και οδηγεί σε μία άκρως εντατικοποιημένη καθημερινότητα και εξεταστική.

Επιπλέον, θεωρούμε πως το παρόν αίτημα βρίσκει περαιτέρω βάση στο γεγονός πως η σχολή ήταν, σε ένα ακόμα εξάμηνο, κλειστή για αρκετές μέρες με ευθύνη της Κοσμητείας. Το τμήμα φέρει επίσης μεγάλη ευθύνη για τα αλλεπάλληλλα λοκ-αουτ της χρονιάς. Τέλος θεωρούμε πως η εκ μέρους της διοίκησης του τμήματος προβολή του επιχειρήματος πως με την παράταση της εξεταστικής θα διαταραχτεί το καλοκαιρινό πρόγραμμα των καθηγητών είναι τουλάχιστον προκλητική.*

Ως εκ τουτου αιτούμαστε:
  1. Την ολοκλήρωση των παρακολουθήσεων και της εξεταστικής με ανθρώπινους ρυθμούς
  2. Μία εβδομάδα παράταση των παρακολουθήσεων
  3. Εναρξη της εξεταστικής περιόδου στις 17/6 αντί για τις 10/6 όπως έίναι ορισμένη χωρίς περαιτέρω αλλαγή του προγράμματος των εξετάσεων και της σειράς των μαθημάτων.

*Οι αναπληρώσεις δεν θα πρέπει να τοποθετούνται Σάββατα/Κυριακές ή αργίες. Επίσης η παράταση της εξεταστικής θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να εγγυάται τον ανθρώπινο ρυθμό σπουδών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου