Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Απόφαση ΔΣ: Σχετικά με το ζήτημα του καθηγητή κ. Ευστρατίου


Σύμφωνα με μαρτυρίες δεκάδων φοιτητών της σχολής μας, ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου κ. Ευστρατίου κατά τη διδασκαλία του μαθήματος "Εφαρμογές Δημοσίου Δικαίου" παρουσιάζει  ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα άκρως αυταρχική προς τους φοιτητές, προσβάλλοντάς τους πολλές φορές σε προσωπικό επίπεδο και απειλώντας τους ότι θα τους κόψει όλους στο μάθημά του, ανεξάρτητα από την άποψη των υπόλοιπων καθηγητών που εξετάζουν το ίδιο μάθημα.

Στο φόντο της τάσης αυταρχικοποίησης του πανεπιστημίου και της αποστείρωσής του από κάθε συλλογική-κινηματική οι καθηγητές καλούνται να παίξουν συγκεκριμένο ρόλο είτε από την έδρα της διδασκαλίας είτε μέσα από τη διοίκηση των πανεπιστημίων.

Θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμά μας αλλά και κεκτημένο του Φοιτητικού Κινήματος να μην ανεχόμστε κανένα τέτοιο περιστατικό καθηγητικής αυθαιρεσίας. Ο Σύλλογος οφείλει να έχει δυναμική και καταδικαστική στάση απέναντι σε τέτοια περιστατικά.

Ειδικά στην παρούσα συγκυρία της οικονομικής κρίσης και της εργασιακής ανασφάλειας και περιπλάνησης είναι αδιανόητο να διδάσκουν καθηγητές που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των φοιτητών οι οποίοι είτε δέχονται άμεσα πίεση από το οικογενειακό τους περιβάλλον είτε σε κάθε περίπτωση βλέπουν την εργασιακή τους προοπτική να καταβαραθρώνεται.

Στη βάση αυτών απαιτούμε:
  1. Ο Καθηγητής Ευστρατίου να ΜΗΝ εξετάσει στο μάθημα των Εφαρμογών Δημοσίου Δικαίου, ιδιαίτερα προφορικά.
  2. Σε κάθε περίπτωση να δεσμευτεί το τμήμα για δικαίωμα επανεξέτασης αν το κόψιμο ξεπεράσει το 50%.
Αποφασίζουμε παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του τμήματος την Τρίτη 21/5, ώρα 12.00.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου