Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Πανεκαπαιδευτικό συλλαλητήριο


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ–ΕΕ–ΔΝΤ  ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! 
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΗ, 12 μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια χρειάζονται δωρεάν βιβλία και όχι σχέδια για άμεση ή σταδιακή κατάργηση της δωρεάν διανομής τους. Διεκδικούμε δωρεάν παιδεία για όλους. Ούτε δεκάρα από τις τσέπες των γονιών για βιβλία, πετρέλαιο, λειτουργικές δαπάνες, γραφική ύλη κλπ. Ούτε ευρώ για το τοκογλυφικό χρέος!

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι δημόσια ιδρύματα και όχι ιδιωτικές/κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών για ολόπλευρη γνώση και κλείνουν τις πόρτες τους στους ιδιώτες, τους χορηγούς, τις εταιρείες.

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικούς και γονείς που θα αμείβονται αξιοπρεπώς και όχι από οικονομική εξαθλίωση, ανεργία και φτώχεια. Παλεύουμε για κατάργηση του βαθμολογίου – μισθολογίου, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις των εκπαιδευτικών, αξιοπρεπείς μισθούς, ψωμί και σταθερή - μόνιμη εργασία για όλο το λαό.

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια χρειάζονται δημοκρατία και όχι αξιολόγηση, απολύσεις, φόβο και υποταγή. Αγωνιζόμαστε για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατική συλλογική λειτουργία του σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση, για να μην περάσει το αυταρχικό Π.Δ. του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση       

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια χρειάζονται μαζικούς διορισμούς για να καλυφθού τα κενά και επιστημονικό προσωπικό για τα ΤΕΙ, όχι απολύσεις και διαθεσιμότητα. Η κυβέρνηση μιλά για «εξορθολογισμό» την ίδια στιγμή που κάνει αλαλούμ τα προγράμματα σπουδών και ισοπεδώνει τις δημόσιες υπηρεσίες

Κάτω το σχέδιο Αθηνά!
Αγώνας τώρα για την εκπαίδευση των αναγκών μας!

Το σχέδιο «Αθηνά» φέρνει σαρωτικές αλλαγές στο χάρτη των πανεπιστημίων. Αντίθετα όμως με τις ύποπτα έντονες και συχνές εξαγγελίες για απλώς «χωροταξικές αλλαγές», η ουσία του σχεδίου έγκειται στη επιβολή ολοένα και περισσότερων ταξικών διαστάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: χαρακτηριστικό και φρικαλέο παράδειγμα, το γεγονός ότι χιλιάδες φοιτητές θα πρέπει λόγω των συγχωνεύσεων να μετακομίσουν, την ώρα που δυσκολεύονται να σπουδάσουν ακόμη και στον τόπο διαμονής τους!

40 ιδρύματα (26 ΑΕΙ και 14 ΤΕΙ) γίνονται 32 (20 ΑΕΙ και 12 ΤΕΙ) ενώ από τις υπάρχουσες 85 σχολές και 533 τμήματα μένουν 386 τμήματα! Τα Πανεπιστήμια Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας βάζουν λουκέτο. 5 από τα 7 μεγάλα ΑΕΙ της Αττικής καθώς και τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά αποκτούν κοινή διοίκηση, μέχρι να συγχωνευτούν και αυτά ή να βάλουν λουκέτο. Αυτός είναι ο περίφημος εξορθολογισμός! Υπερσυγκεντρωτικές διοικήσεις μιας χούφτας ανθρώπων να καταστρέφουν τις ζωές χιλιάδων.

Να είναι σίγουροι ότι οι φοιτητές δεν θα βοηθήσουν ούτε λίγο στην εφαρμογή των σχεδίων τους. Μαζί με όλη την νεολαία και τους εργαζόμενους θα απαιτήσουν το δικαίωμα στις σπουδές, την δουλειά με δικαιώματα και  μία αξιοπρεπή ζωή, ανατρέποντας την πολιτική που φέρνουν Κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφάλαιο.

Όλοι–ες, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΗ, 12 μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου