Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΔΑΠ και δημοκρατία

                         Πάνε αυτά μαζί;

Παραμονές Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση δείχνει το επαίσχυντο πρόσωπο της. Κάνοντας χρήση του βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε μία ημέρα μετά, στο χώρο εργασίας τους, τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Σ. Αρβανίτη και Θ. Κυρατζόπουλο, τους απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους πηγαίνει για τακτική δικάσιμο. Η αστυνομία λοιπόν μια μέρα πριν τις 17 Νοέμβρη συλλαμβάνει τον εκπαιδευτικό Θ. Αγαπητό, στο σχολείο όπου εργάζεται κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής! Τέτοιες πρακτικές και τέτοια σφοδρή ποινικοποίηση των αγώνων και στοχοποιήση αγωνιστών επαναφέρει μνήμες από τις πιο σκοτεινές εποχές, εποχές που απ’ ότι φαίνεται είναι ξανά εδώ εγκαθιδρυμένες από την τρόικα συγκυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Μια σειρά από φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία έβγαλαν ψηφίσματα στήριξης και αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές. Όμως η στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε μία πλειάδα σχολών(και στη δική μας!) ξεδιάντροπα έρχεται να υποστηρίξει την άδικη, παράνομη και νέο-χουντική σύλληψη των εν λόγω αγωνιστών λέγοντας χαρακτηριστικά στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου: «ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ – Δε γνωρίζουμε ακριβώς τι έγινε αλλά απ’ τη στιγμή που υπάρχει το βίντεο δεν μπορούμε παρά να το εμπιστευτούμε, είμαστε υπέρ των συλλήψεων όσων έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα» 

Ποινικό αδίκημα είναι λοιπόν για τους ΔΑΠίτες η αντίσταση εργαζόμενων ανθρώπων σ’ αυτούς που με τα μέτρα τους βυθίζουν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση! Μας δείχνει ξεκάθαρα λοιπόν ότι το στρατόπεδο που υποστηρίζει είναι αυτό του Φούχτελ, του Ραϊχενμπαχ, του ΔΝΤ και των υπόλοιπων γνωστών και μη εξαιρετέων. Μας δείχνει ξεκάθαρα ότι συναινεί και συντάσσεται με την ακραία καταστολή και τρομοκράτιση του λαού που αγωνίζεται κόντρα στα Μνημόνια και την πολιτική που μαυρίζει τις ζωές μας.

Να θυμίσουμε ότι μιλάμε για την παράταξη αυτή που πριν λίγο καιρό ξυλοκοπούσε σε συνεργασία με μπράβους και τραμπούκους της άκρας δεξιάς μέλη των φοιτητικών συλλόγων που εναντιώνονταν στη συγκρότηση Συμβουλίων Διοίκησης σε ιδρύματα της επαρχίας, για την παράταξη που ξεδιάντροπα φωνάζει σε εκλογικές καταμετρήσεις δεκάδων σχολών το ανατριχιαστικό σύνθημα: «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν των κομμάτων, ήταν χώρος στάθμευσης βαρέων οχημάτων» εννοώντας τα τανκς της χούντας! Να θυμίσουμε ότι μιλάμε για την παράταξη μέλη της όποιας δολοφόνησαν το 91 έξω απ’ το σχολείο του τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα επειδή στήριζε τις καταλήψεις των μαθητών του…

Εδώ και τώρα να τελειώνουμε με την παράταξη-δούρειο ίππο των μνημονίων και της εξαθλίωσης μέσα στις σχολές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου