Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Καταγγελία στη Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ


Την Πέμπτη 26/3 με πρωτοβουλία της Αντινομία Ε.Α.Α.Κ. κατατέθηκε ψήφισμα στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας για την υπεράσπιση πέντε φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας που διώκονται ποινικά, μετά από καταγγελία και παράσταση πολιτικής αγωγής από τον καθηγητή τους Ιωάννη Σαριδάκη.

Οι φοιτητές διώκονται άδικα για τη συνδικαλιστική τους δράση, με μια δικογραφία-χάος και για την αποκάλυψη από μέρους τους του πελατειακού διορισμού του καθηγητή, από τον κουμπάρο του, στο τμήμα Τουρκικών Σπουδών της Αθήνας, καθώς και για την απουσία του από τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, κατά ένα ολόκληρο εξάμηνο και ενόσω ανέμενε το διορισμό του.

Ο Ιωάννης Σαριδάκης γίνεται ίσως ο μοναδικός καθηγητής ελληνικού πανεπιστημίου στη Μεταπολίτευση που δηλώνει πολιτικός ενάγων κατά φοιτητών. Δηλαδή όχι μόνο κατήγγειλε φοιτητές του ενώπιον της Πρυτανικής Αρχής, αλλά και αποφάσισε να υπερασπιστεί τη δίωξη ενώπιον του δικαστηρίου.

Το ψήφισμα υπογράφηκε από την ΠΚΣ και την ΑΡ.ΕΝ, όχι όμως και από τη Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ η οποία αρνήθηκε μέχρι και να τοποθετηθεί εγγράφως για το ζήτημα. Η κατά τα άλλα «υπεύθυνη δύναμη», όχι μόνο δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φοιτητών, αλλά στηρίζει απροκάλυπτα τον ακροδεξιό καθηγητή που έχει επανειλημμένως εκφράσει φασιστικές αντιλήψεις και καλύπτει τον πελατειακό του διορισμό, όπως εξάλλου πάντα έκανε και ο κομματικός της φορέας, η Νέα Δημοκρατία.

Η σαπίλα της ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ αποκαλύπτεται για ακόμη μία φορά! Η παράταξη του φασιστικού μίσους τολμά να στρέφεται ενάντια στους φοιτητές που αγωνίζονται για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο στηρίζοντας ακροδεξιά στοιχεία! Δεν περιμέναμε όμως κάτι καλύτερο από τους υποστηρικτές του Φορτσάκη που απειλούσε με πανεπιστημιακή αστυνομία και ξυλοκοπούσε φοιτητές έξω από τη Νομική! Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τους εφαρμοστές των μνημονίων με απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων, περικοπές φοιτητικών παροχών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των φοιτητικών συλλόγων!

Ας γυρίσουμε όλοι την πλάτη στη ΔΑΠ που παλεύει να λιπάνει τη συνείδηση του φοιτητή με την ενάντια στην αριστερά και ενάντια στους αγώνες ρητορεία της. Που παλεύει να στρέψει τους φοιτητές στον σκληρό ατομικό δρόμο και τον ανταγωνισμό μεταξύ τους διασπώντας τους και στρέφοντάς τους μακριά από τις συλλογικές διεκδικήσεις, παλεύει να εμπεδωθεί στις σχολές η καταστροφική πολιτική της Ε.Ε, της φτώχειας και της εξαθλίωσης!


Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου