Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ,ΦΑΣΙΣΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΧΑΦΙΕΣ.

Αυτά φαίνεται να πρεσβεύει η κατά τα άλλα ''Ανεξάρτητη'' Φοιτητική Κίνηση. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η υπεράσπιση του καθηγητή Συρίγου και τα όσα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Πάντειο. Προφανώς, τόσο τα καθεστωτικά ΜΜΕ, όσο και η ΑΦΚ, στηρίχθηκαν αποκλειστικά στις δηλώσεις του καθηγητή, προκειμένου να βρουν άλλοθι να ρίξουν λάσπη στο πανεπιστημιακό άσυλο,να αρχίσουν τις κορώνες περί αστυνομοκρατίας και να εδραιώσουν την έννοια της ασφάλειας ξανά, μετά τη Χούντα στα Πανεπιστήμια.

Η ΑΦΚ λοιπόν επιλέγει ως συνομιλητές Μπογδάνους και Πορτοσάλτηδες, που πριν λίγες μέρες ξεκίνησαν ξανά να παίζουν το παιχνίδι των δυο άκρων με αφορμή τα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο, δίνοντας βήμα στους κάθε λογής «αγανακτισμένους γονείς» που αποκλείουν ΠΑΙΔΙΑ προσφύγων από το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Τα «ανεξάρτητα» μέλη της το κάνουν αυτό με λογοτεχνικό θα λέγαμε μελοδραματισμό, προκειμένου είτε να βγάλουν λάδι οποιονδήποτε καθηγητή που χρησιμοποιεί φασίζουσες μεθόδους (βλ.Ξάνθη,Βόλο,Νομική) και για τα οποία περιστατικά δηλώνουν επιλεκτική άγνοια ,είτε για να νομιμοποιήσουν την οικονομική βία της κυβερνητικής πολιτικής, όπως έγινε κατά την διάρκεια του αγώνα ενάντια στην επιβολή των διδάκτρων, είτε τέλος για να απαξιώσουν τις μαζικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων. Η στάση τους σε όλα τα παραπάνω ζητήματα καταδεικνύει τον ρόλο που αυτοί παίζουν μέσα στα πανεπιστήμια: στέκεται ξεκάθαρα απέναντι στην πληττόμενη πλειοψηφία των φοιτητών-εργαζομένων, οι οποίοι κυριολεκτικά πετιούνται έξω από το πανεπιστήμιο με τις αντιλαϊκές πολιτικές Κυβερνήσεων-ΕΕ που η ΑΦΚ υιοθετεί πλήρως, σε μια κατεύθυνση ενός Πανεπιστημίου που δεν τους χωράει όλους αλλά μόνο όσους έχουν να πληρώσουν.
Η δική μας η πλευρά λέει ρητά ότι δεν πρόκειται να αφήσει κανέν@ φοιτητ@ στα χέρια αυτών των πρακτικών.
Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν πρόκειται να αφήσουμε να παραδοθεί στα χέρια καμιάς κυβέρνησης από όπου και αν προέρχεται και στα χέρια καμιάς αστυνομίας.Το άσυλο των κοινωνικοπολιτικών αγώνων κερδήθηκε με αίμα και αγώνες.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν απολύτως να αποκλείει μετανάστες φοιτητές από τα μαθήματα,να επιτίθεται σεξουαλικά σε φοιτήτριες ,να εμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση των φοιτητών,να επιβάλλει εν μέσω οικονομικής κρίσης δυσβάσταχτα δίδακτρα,να παραδίδει φοιτητές στην αστυνομία και να καλλιεργεί τον φασισμό και τον ρατσισμό.
Με όπλο μας τις Γενικές Συνελεύσεις και όχι τους καναπέδες της τηλεόρασης για αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.
ANTINOMIA - E.A.A.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου