Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Απαράδεκτη και επικίνδυνη δικαστική απόφαση

Στις 24 Μαρτίου 2016, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης του Ali Temiz, πολιτικού πρόσφυγα, το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα έκδοσής του στην Τουρκία. Ταυτόχρονα όμως, για πρώτη φορά αποφάσισε την διενέργεια εκ μέρους του Εισαγγελέως έρευνας εδώ στην Ελλάδα για το αν αυτός χρηματοδοτεί τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας για δικαστική συνδρομή, αν και δεν ανέφερε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τις εις βάρος του κατηγορουμένου κατηγορίες. 
Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΚΑΠΑ και ότι μέσω αυτού χρηματοδοτεί τρομοκρατική οργάνωση. Αυτή και μόνο η πρόταση δείχνει που έχουμε φτάσει. 
Δεν στοιχειοθετεί κατηγορία, ούτε είναι αδίκημα το ότι είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΚΑΠΑ. Ιδρυτικά μέλη του ΚΑΠΑ είναι και πολλοί άλλοι και μάλιστα και γνωστοί Έλληνες. Το ΚΑΠΑ είναι ένα καθ’ όλα νόμιμο σωματείο. 
Η Τουρκία θέλει να ποινικοποιήσει αυτή την νόμιμη δραστηριότητα, αλλά δυστυχώς και οι Ελληνικές δικαστικές αρχές με αυτή την απόφαση, για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, με εντελώς αβάσιμες κατηγορίες, αντί να τις απορρίψουν, συνδράμουν στην επιθυμία της και προχωρούν, αντί της ολοσχερούς απόρριψης, σε περαιτέρω δικαστική έρευνα,. 
Αν υπήρχε τέτοιο «αδίκημα», πράγμα το οποίο δεν υπάρχει, θα έπρεπε οι Ελληνικές αρχές να ξεκινούσαν την διεξαγωγή έρευνας και όχι κατόπιν εντολών της Τουρκίας. Ο απώτερος και πραγματικός στόχος τους είναι να καταπιέσουν ακόμη περισσότερο τους πολιτικούς πρόσφυγες. 
Ο Ali Temiz ζει εδώ και 32 χρόνια στην Ελλάδα. Είναι ένας απλός άνθρωπος και πρόσφυγας. Δουλεύει για το μεροκάματό του και στηρίζεται ολοκληρωτικά στους φίλους του, οι οποίοι, όλοι ανεξαιρέτως, είναι απόλυτα σίγουροι για την αθωότητά του. 
Η μόνη δραστηριότητά του, εκτός της εργασίας του, είναι η συμμετοχή του στις , εδώ στην Ελλάδα, καθ΄ όλα νόμιμες διαδηλώσεις. 
Μόλις έμαθε ότι υπάρχει ένταλμα έκδοσής του στην Τουρκία, το θεώρησε ότι είναι «πλάκα». Σ’ αυτήν την εποχή που φτάσαμε, ακόμα και οι απλοί πολιτικοί πρόσφυγες κατηγορούνται και οδηγούνται στα δικαστήρια χωρίς καθόλου αποδεικτικά στοιχεία. 
Αν μ’ αυτές τις αναπόδεικτες και ανυπόστατες κατηγορίες οδηγείται στα δικαστήρια ένας απλός άνθρωπος, απλό μέλος ενός καθ’ όλα νόμιμου σωματείου, τότε κινδυνεύουμε όλοι μας.

πηγή:επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων-δίκτυο ελευθέρων φαντάρων σπάρτακος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου