Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Για τους διωκόμενους συντρόφους μας…



Στον επίλογο μιας αγωνιστικής ακαδημαϊκής χρονιάς και κοντά στην ώρα του απολογισμού, θέλουμε να αναφέρουμε τα εξής:  Οι πρώτες φετινές κινητοποιήσεις από πλευράς φοιτητικού κινήματος όπως αυτές αναπτύχθηκαν και στον Φ.Σ. Νομικής, μέσα από μια σειρά αγωνιστικών αποφάσεων και μετά από συνεχόμενες Γενικές Συνελεύσεις συγκρούστηκαν με την αυταρχικοποίηση των πρυτανικών αρχών, που ήρθε να επιταχύνει την εμπέδωση του δόγματος «τάξη και ασφάλεια» (ΜΑΤ, security, επίδειξη ταυτοτήτων), στο επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και πρυτανείας Φορτσάκη. Η σημαντική αυτή μάχη δόθηκε μαζικά και αποκορύφωμά της αποτέλεσε ο τραυματισμός δύο συντρόφων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, έξω από την αποκλεισμένη Νομική.

Την ίδια περίοδο, ένα από τα αιτήματα του φοιτητικού κινήματος ήταν η πρόσληψη καθαριστριών  με μόνιμες και σταθερές συμβάσεις εργασίας που λόγω της υποχρηματοδότησης των Παν/μιων και των εφαρμοστικών μέτρων των μνημονίων, έχουν εκλείψει. Έτσι, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι προέβησαν σε κινητοποίηση το Νοέμβρη του ‘14 στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, όπου ρίφθηκαν σκουπίδια από τις σχολές μας. Η συνέχεια που έμελλε να γραφτεί, περιέλαβε τη χυδαία στοχοποίηση του συντρόφου μας και συναγωνιστή του ετέρου σχήματος της ΕΑΑΚ, της ΡΑΠΑΝ-ΣΑΦΝ στη Νομική, Χρήστου Ξαγοράρη, με αποτέλεσμα σήμερα να διώκεται με την κατηγορία της «απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης» του άρθρου 361Α ΠΚ.  Πρωταγωνιστής της στοχοποίησης αναδείχθηκε η φασιστοφυλλάδα του Θέμου Αναστασιάδη, «Πρώτο Θέμα» που αναπαρήγαγε προσωπικά δεδομένα του συντρόφου μας και ξεκίνησε μια επίθεση άνευ προηγουμένου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο και δεν αποτελεί έκπληξη για μας που η ίδια φυλλάδα αποκάλυψε τα στοιχεία των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής που διεξάγεται αυτό το διάστημα.

Το παραπάνω παράδειγμα όμως είναι ένα από τα εκατοντάδες παραδείγματα διωκόμενων αγωνιστών. Βλέπουμε πως το κράτος έχει συνέχεια και δεξιές κι «αριστερές» κυβερνήσεις κινούνται στην ίδια κατεύθυνση στοχοποίησης και καταστολής κάθε αγωνιζόμενης φωνής που αντιτίθεται και παλεύει για αξίες και ιδανικά μακριά απ’ όσα υπόσχεται αυτό το σάπιο σύστημα. Είναι η απόφαση κατηγορίας του συντρόφου μας από το Μαθηματικό για 14 μήνες με αναστολή για «διατάραξη της κοινής ειρήνης» από την πορεία στο μεσοπρόθεσμο, που πάρθηκε δυο βδομάδες πριν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (!). Είναι η δίωξη του συντρόφου μας από τη Φιλοσοφική για «αντίσταση κατά της αρχής» στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναβολή. Είναι οι διωκόμενοι φοιτητές και σύντροφοί μας από το Ιόνιο που στοχοποιήθηκαν από τον ίδιο τους τον καθηγητή Ιωάννη Σαριδάκη για τη συνδικαλιστική τους δράση!

… «Δεν μας τρομοκρατούν μηνύσεις, δακρυγόνα, νόμος είναι το δίκιο του αγώνα…»!!!

Εμείς απέναντι σε όλα αυτά φωνάζουμε δυνατά: NO PASARAN!!! Η στοχοποίηση αγωνιστών δεν θα περάσει! Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτά που μας ανήκουν!Προς την κατεύθυνση, μιας αντίληψης που προσεγγίζει συνολικά τον κοινωνικό πόλεμο στα πολλά διαφορετικά του επίπεδα, βλέπουμε ως γόνιμο το παράδειγμα της εκδήλωσης-συνέλευσης του Οικονομικού Νομικής, σε μια περίοδο όξυνσης της καταστολής,μαζί με αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος αλλά και κοινωνικούς αγωνιστές(π.χ διωκόμενες καθαρίστριες υπουργείου οικονομικών,διωκόμενα μέλη του δικτύου ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος) το φετινό Νοέμβρη, στο πλαίσιο της οποίας ήταν το εξής: 

"Με σκοπό το δημόσιο διάλογο για την οργάνωση ενός από τα κάτω οργανωμένου κινήματος που θα θέσει ζήτημα, όχι μόνο υπεράσπισης-αλληλεγγύης των διωκόμενων αγωνιστών-κινημάτων, αλλά υπεράσπισης-διεύρυνσης των σύγχρονων λαϊκών ελευθεριών. Ζήτημα συνολικής αναμέτρησης και ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης πραγμάτων στην ελληνική κοινωνία." 

Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να είναι στην καρδιά της δράσης μας ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό και στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που νομιμοποιούν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου με στόχο την ταξική αντεπίθεση και εργατική αντιπολίτευση του κινήματος, για να βγουν οι ανάγκες μας στο προσκήνιο!

Οργή και αξιοπρέπεια είναι οι γέφυρες μας, οργή και αξιοπρέπεια είναι τα λόγια μας.


ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου