Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Boycott Brazil 2014 : Ποτίζουν το γκαζόν με αίμα εργατών


Οι Βραζιλιάνοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους… Όχι, ο λαός, που ίσως αγαπάει περισσότερο από κάθε άλλον το ποδόσφαιρο, δεν πανηγυρίζει για τη «γιορτή του ποδοσφαίρου» και του χρήματος βεβαίως-βεβαίως! Οι δρόμοι έχουν γεμίσει θυμό, πορείες και γκράφιτι, ενάντια στη διοργάνωση του Μουντιάλ. Και αναρωτιέται ο «αγνός» φίλαθλος : «τρελάθηκαν αυτοί ;»

Όχι, δεν τρελάθηκαν! Εξαθλιώθηκαν… και ξεσηκώθηκαν !

Όταν δίνονται 30 δις δολάρια για τα αθλητικά έργα, ενώ δεν υπάρχει πρόσβαση σε παιδεία και υγεία στο 10% του πληθυσμού, που είναι αναλφάβητο, δεν μπορείς να ζήσεις. Όταν 13 εκ. πολίτες υποσιτίζονται και πάνω από 250.000 άνθρωποι εκδιώκονται βίαια απ’ τα σπίτια τους, για να «εξευγενιστούν» οι «υποβαθμισμένες» κατοικήσιμες περιοχές, δεν έχεις καναπέ να κάτσεις άλλο. Όταν η καταναγκαστική και παιδική πορνεία γνωρίζει τεράστια αύξηση, με επίσημες καμπάνιες της κυβέρνησης να την προωθούν, δεν θα πουλήσεις φτηνά το τομάρι σου ! Όταν αμερικάνικες εταιρείες πολέμου, τύπου Blackwater, εκπαιδεύουν τη βραζιλιάνικη αστυνομία, οι πορείες διαμαρτυρίας γνωρίζουν την μηδενική ανοχή της καταστολής, πρώτος κίνδυνος είναι ο «εχθρός λαός» και όποιος αντιστέκεται, θα τους χαλάσεις το πανηγύρι ! Όταν στα κατασκευαστικά έργα πεθαίνουν σε εργατικά ατυχήματα – εργοδοτικές δολοφονίες 9 εργάτες… τότε εργάτες όλων των χωρών ενωθείτε !

Και αυτό είναι το δικό μας χρέος… να ενωθούμε !

- Να ενωθούμε με τους Βραζιλιάνους εργαζόμενους, φτωχούς και καταπιεσμένους, στην καμπάνια για μποϋκοτάζ του Μουντιάλ. Μια καμπάνια, που μας θυμίζει κάποιους «τρελούς», που το 2004, κόντρα στην εθνική υπερηφάνεια, φώναζαν ενάντια στη φούσκα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.

- Να ενωθούμε με κάθε φίλαθλη φωνή, που σιχαίνεται να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα να παίζει για να βγάζουν λεφτά το κεφάλαιο, οι πρόεδροι (αυτοί που γίνονται και δήμαρχοι, για να επιβάλουν πιο στεγνά τα συμφέροντά τους), οι χορηγοί και οι εταιρείες, ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.

- Να ενωθούμε οι εργαζόμενοι, τα πληττόμενα κομμάτια της νεολαίας και των φοιτητών, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ - κεφαλαίου και του συστήματος, που μας εξαθλιώνουν !

- Οι καταπιεσμένοι στη Βραζιλία, οι αντιφασίστες στην Ουκρανία, οι εξεγερμένοι στη Βοσνία, οι Ζαπατίστας στα βουνά του Μεξικού μέχρι τις καθαρίστριες απ’ το υπουργείο Οικονομικών και τη νεολαία των φοιτητικών αμφιθεάτρων, οι εξεγερμένοι εργάτες του Σικάγο το μακρινό 1886 που κατοχύρωσαν για τις κατοπινές γενιές τα πιο στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα μέχρι τους επαναστάτες του Οκτώβρη που επιχείρησαν την έφοδο στον ουρανό, είναι εικόνες από το μέλλον μας !

ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στο βραζιλιάνικο λαό έξω από την Πρεσβεία της Βραζιλίας σήμερα 12/6 στις 6 (Βασ. Σοφίας 23)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου