Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση-Καταγγελία της ΕΑΑΚ για τα γεγονότα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πολιτικό της Νομικής

Την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του αντιφασίστα-αγωνιστή Π.Φύσσα από σε διατεταγμένη υπηρεσία χρυσαυγίτη και της μεγαλειώδους πορείας στο Κερατσίνι στην οποία έγιναν εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις( μεταξύ των οποίων και ο αγωνιστής της ΕΑΑΚ Γ.Κ) οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της ΕΑΑΚ άνοιξαν το ζήτημα της δολοφονίας και των συλλήψεων σε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους πανελλαδικά. Πρακτική που είχε στόχο τόσο την πλατιά καταδίκη του νεο-ναζιστικού, εγκληματικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, όσο και του κυβερνητικού αυταρχισμού με την ταυτόχρονη αλληλεγγύη και προστασία του αγωνιστή Γ.Κ. που κατηγορείαι άδικα, από τα Δ.Σ. των Φοιτητικών Συλλόγων.  

Από την πρώτη στιγμή αυτής της κίνησης συναντήσαμε την καθολική στήριξη σχεδόν όλων των πολιτικών δυνάμεων και των φοιτητών στο σύνολο των σχολών. Όλων εκτός από μίας. Της πολιτικής παράταξης του Σαμαρά, του Βορίδη, του Λαζαρίδη, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Με τετρίπια και αναπαραγωγή της επαίσχυντης θεωρίας των δύο άκρων που άνοιξε το δρόμο για την δολοφονία του Π.Φύσσα, η ΔΑΠ είτε απέφευγε την υπογραφή των Δ.Σ. είτε  δεν εμφανιζόταν καν στις σχολές. Συνοδευτικά αυτής της στάσης, αλλά και αποκορύφωμα της ήταν η τοποθέτηση και η πρακτική της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πολιτικού Νομικής στην Αθήνα. Την απουσία της από το Δ.Σ. κατείγγειλε το σχήμα της ΡΑΣ-Πολιτικού και σχολίασε η αγωνίστρια Σ.Τ. σε ιντερνετικό γκρούπ της σχολής. Η απάντηση της ΔΑΠ σε αυτό ήταν να απειλήσει με ''ανώνυμο'' τηλέφωνο του υπευθύνου της την αγωνίστρια ότι θα διωχθεί με  μήνυση αλλά και με τοποθέτηση στοχοποίησης της από εδώ και πέρα και τα οποία ακολούθησαν ύβρεις και απειλές, καθώς και απειλές και στοχοποίηση άλλων αγωνιστών του συλλόγου που τοποθετήθηκαν ανοιχτά και εμφατικά εναντια στη σταση της ΔΑΠ.

Τέτοιου τύπου πρακτικές και τοποθετήσεις δεν μας εκπλήσουν. Γνωρίζουμε ότι η παράταξη του Σαμαρά πρωτοστάτησε στην υιοθέτηση όλης της αυταρχικής ρητορίας και πρακτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γνωρίζουμε ότι ήταν τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που ήταν πρωτοστάτες στην συκοφάντηση κάθε λαϊκού και εργατικού αγώνα που ξεδιπλώθηκε από την έναρξη της μακράς μνημονιακής περιόδου. Ήταν αυτοί που στάθηκαν στο πλάι της κυβέρνησης τους όταν αποφασίστηκε η επίθεση στην εκπαίδευση, όταν το Σχέδιο Αθηνά απείλησε να κλείσει τις σχολές μας, όταν καταργήθηκε το πανεπιστημιακό Άσυλο, όταν η υποχρηματοδότηση και η απαξίωση της ανώτατης εκπαίδευσης μας πήρε πραγματικά το βιβλίο από το χέρι, είναι αυτοί που για να χρησιμοποιήσουμε  και τις φράσεις των μεντόρων τους είναι αυτή την στιγμή εκτός του δημοκρατικού τόξου του αγώνα στο εσωτερικό του Φοιτητικού Κινήματος. Σε κάθε περίπτωση για να το πούμε απλά δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από τους απογόνους των δολοφόνων του Τεμπονέρα, από τους απογόνους αυτών που πρώτοι έστησαν ομάδες κρούσης και τάγματα εφόδου, τις γνωστές ομάδες των ''Ρέιντζερ'' και των ''Κενταύρων'' της ΟΝΝΕΔ. Πολύ περισσότερο όμως τέτοιου τύπου επιθέσεις δεν μας πτοούν, δεν μας φοβίζουν, δεν θα μας κάνουν να υποχωρήσουμε. Η ΕΑΑΚ και οι αγωνιστές της ξέρουν και μπορούν να κονταίνουν όσους απειλούν αυτούς που αγωνίζονται, αυτούς που αντιστέκονται στην αντικοινωνική λαίλαπα Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Ξέρουν να αγωνίζονται και να αντιστέκονται μέσα από τις συνελεύσεις και τους Φοιτητικούς Συλλόγους απέναντι σε αυτούς που εγκλωβίζουν τη ζωή και το μέλλον μας στους δρόμους της ανεργίας και της μετανάστευσης. Η ΕΑΑΚ και τα σχήματα της πανελλαδικά δεν θα φοβηθούν, πολύ περισσότερο θα παλέψουν για να γίνει κτήμα των συλλόγων η πάλη ενάντια στον φασισμό της Χρυσής Αυγής, ο αγώνας ενάντια στον αυταρχισμό και την αντιλαϊκη πολιτική της Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, θα αγωνιστεί ώστε οι σύλλογοι να βρουν δρόμους συμπόρευσης και συνεύρεσης με τους αγωνιζόμενους κλάδους της εκπαίδευσης, αλλά και όλων των υπολοίπων κλάδων που επιμένουν να αγωνίζονται.

Καλούμε τους φοιτητές, κάθε πολιτική δύναμη που αγωνίζεται, κάθε φοιτητικό σύλλογο σε όλη τη χώρα να καταδικάσει, να απομονώσει και να καταγγείλει την πρακτική της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Καλούμε κάθε φοιτητη και φοιτήτρια να παλεψει ενάντια στην εξάπλωση φασιστικών και  ακροδεξιών ιδεών και πρακτικών μέσα και έξω απ' τις σχολές. Τέλος καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ελληνικού πανεπιστημίου να μαζικοποιήσουν τις συλλογικές διαδικασίες των συλλόγων τους, να συνεχίσουν να αντιστέκονται και να αγωνίζονται, να συμβάλουν στην οικοδόμηση πλατιού μετώπου της εκπαίδευσης, ενάντια στην διάλυση σχολείων και σχολών, να αγωνιστούν για την απαξίωση και διάλυση των Δημόσιων Αγαθών. Να δώσουν διέξοδο στην συλλογική απογοήτευση και κατάθλιψη που μας επιβάλουν, στην εξατομίκευση και την μοναξιά, την αντίσταση, τον αγώνα με την πίστη ότι αυτοί που παλεύουν έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου