Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

WANTED!


ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ…

Βασικό στοιχείο του «νέου πανεπιστημίου» αποτελούν τα Συμβούλια Διοίκησης. Αλλάζοντας το οργανωτικό μοντέλο του πανεπιστημίου, προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα προβλήματα των ιδρυμάτων θα περιοριστούν σε σημαντικό βαθμό. Το ψάρι όμως βρωμάει από το κεφάλι… Τι είναι τα Συμβούλια Διοίκησης και τι αρμοδιότητες έχουν;

Τα Συμβούλια Διοίκησης θα αποτελούνται από 7 Πανεπιστημιακούς και 6 Εξωπανεπιστημιακούς (μάνατζερ, άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου κλπ) και ένα φοιτητή ο οποίος θα εκλέγεται από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.

 Αρμοδιότητες του Συμβουλίου θα είναι:

  1. η διαχείριση των οικονομικών: θα είναι «υπεύθυνο να κλείνει τις πιο επικερδής συμφωνίες με τις επιχειρήσεις για το πανεπιστήμιο ώστε αυτό να είναι οικονομικά “ανεξάρτητο” αφού η κρατική χρηματοδότηση καταργείται.
  2. θα επιβάλει και θα καθορίζει το επίπεδο των διδάκτρων
  3. θα δημιουργεί εταιρεία η οποία θα εκμεταλλεύεται την περιουσία των σχολών με σκοπό το κέρδος
  4. θα διαγράφει φοιτητές και θα απολύει καθηγητές όταν θεωρεί ότι έχουν “ανάρμοστη” συμπεριφορά και διεκδικούν τα δικαιώματα τους.
Το Συμβούλιο Διοίκησης είναι από τα κύρια μέσα για τη δημιουργία του πανεπιστημίου της κρίσης, γι’ αυτό έχει και την κατάλληλη σύνθεση. Επιπλέον, η συγκρότηση των συμβουλίων αποτελεί τον κύριο μοχλό εφαρμογής αυτού του επαίσχυντου νόμου καθώς σε αυτά συγκεντρώνονται όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν τη λειτουργία των ιδρυμάτων. Καλούμαστε, λοιπόν, να κατανοήσουμε πως κάθε αντιδραστική τομή που προωθείται σε αυτή τη φάση μέσα στις σχολές σχετίζεται με την εκλογή των Σ.Δ. και να αντιληφθούμε πως η μάχη ενάντια σε αυτά θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του συνολικού αγώνα που θα πρέπει το φοιτητικό κίνημα να δώσει στο άμεσο μέλλον. Για όλους αυτούς τους λόγους η ανάδειξη αυτών των συμβουλίων πρέπει το επόμενο διάστημα να μπλοκαριστεί από το φοιτητικό κίνημα μέσα από τις ζωντανές του διαδικασίες, τις γενικές συνελεύσεις.

Στην εφορευτική επιτροπή για την εκλογή των συμβουλίων διοίκησης έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους και καθηγητές της Νομικής! Συγκεκριμένα οι καθηγητές αυτοί είναι οι:


Λ.Κοτσαλής, πρόεδρος της επιτροπής.

Σ.Βλαχόπουλος, αντιπρόεδροςτης επιτροπής.

                                                                                                                                                                   
Καλούμε το Φοιτητικό Σύλλογο Νομικής να καταγγείλει όποιο καθηγητή πάρει μέρος στα συμβούλια διοίκησης και να απαιτήσει την απομάκρυνση του από τη θέση του ως καθηγητή της σχολής μας .Επιπλέον καλούμε τους φοιτητές να αποφασίσουν στην γενική συνέλευση της Τετάρτης πως όποιος φοιτητής πάρει μέρος στις εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης θα διαγραφεί από τον φοιτητικό Σύλλογο Νομικής!Όποιος σε αυτή τη μάχη πάρει τη μεριά του υπουργείου και της κυβέρνησης θα μας βρει απέναντί του!

Στις κάλπες που θα στήνουνε θα βάζουμε φωτιά! Καμία εφαρμογή των νόμων Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου! Όχι στη διάλυση του πανεπιστημίου! Ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!
Να γίνουμε η γενιά της ανατροπής!                                                          






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου