Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: 2.457 ευρώ για την εγγραφή στον ΔΣΑ και σύνταξη ΠΟΤΕΚυριολεκτικά στην εξόντωση των νέων δικηγόρων οδηγεί το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό καθώς υποχρεώνει τους νέους δικηγόρους ακόμα και αν έχουν μηδενικό εισόδημα να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για την ασφαλιστική τους ενημερότητα η οποία είναι απαραίτητη για την εγγραφή τους στον ΔΣΑ και άρα για την δυνατότητά τους να ασκήσουν δικηγορία.Είναι προφανές ότι με ένα τέτοιο μέτρο μπαίνει ένας ακόμα ταξικός φραγμός για την άσκηση της δικηγορίας αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνο αυτό.Επί της ουσίας στερείται η νεολαία από το δικαίωμα στην δημόσια ασφάλιση και σπρώχνεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δια της πλαγίας οδού στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες,που περα των υπέρογκων ποσών που απομιζούν από τους ασφαλιζόμενους, εγγυώνται δικαιώματα μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν.

Ουσιαστικά πρόκειται για ποινή και τιμωρία των ανέργων επιστημόνων αλλά και όσων καταφέρνουν με τα χίλια ζόρια να βγάλουν ένα εισόδημα, καθώς καλούνται να δίνουν πάνω από το 50% για ασφαλιστικές εισφορές και εφορία. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση θέλει να τους εξαφανίσει ή να τους στείλει μετανάστες.

Παράλληλα το νομοσχέδιο καταργεί τις διατάξεις που προβλέπουν μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές (κατά 50%) για τους ασφαλισμένους κατά την πρώτη πενταετία, δηλαδή στους νεοεισερχόμενους που πλήττονται περισσότερο από όλους από την ανεργία και την υποαπασχόληση.Τελικά με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου οι ήδη υπάρχουσες εισφορές όχι απλώς αυξάνονται, αλλά ακόμα και διπλασιάζονται την στιγμή που οι συντάξεις μειώνονται δραματικά .

Η άθλια κυβερνητική προπαγάνδα κάνει λόγο, από τη μία, για ανακούφιση των νέων επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών από τις υπέρογκες εισφορές!! Από την άλλη μιλά για ρετιρέ που πρέπει επιτέλους να πληρώσουν για «σωθεί το ασφαλιστικό»! Με την κανιβαλική πολιτική της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πυροδοτεί τον κοινωνικό εμφύλιο, ενώ αντιμετωπίζει τους αυτοαπασχολούμενους ως άθροισμα «εισοδημάτων» για τους οποίους δεν έχει την παραμικρή υποχρέωση το κράτος και το κεφάλαιο.

Συνολικά, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερβαίνει το νόμο Γιαννίτση, τα πορίσματα των «σοφών» και τις ως τώρα νομοθετικές παρεμβάσεις. Κατεδαφίζει όλα όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα. Μόνη απάντηση πρέπει να είναι ο συντονισμός των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, ο απεργιακός ξεσηκωμός ώστε το κυβερνητικό τερατούργημα να μην έρθει καν για ψήφιση στην Βουλή.

  • Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση.Να μη φτάσει καν στη Βουλή για ψήφιση το ασφαλιστικό τερατούργημα.
  •  Ανατροπή τη κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της πολιτικής της
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις/επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
  •  Κατάργηση των προγραμμάτων voucher και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  •  μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης (60 για τους άνδρες, 58 για τις γυναίκες) και των ωρών εργασίας, με πρώτο βήμα την γενική εφαρμογή του 5νθήμερου, 35ωρου, χωρίς μείωση αποδοχών συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου