Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Καταγγελία ΕΑΑΚ για την επίθεση στους απεργούς της Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε



Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας (ΜΑΤ) που γίνεται αυτή την ώρα στο εργοστάσιο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ στον Ασπρόπυργο.

Οι εργάτες της Γενικής Ανακύκλωσης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και την Ινδία βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και δεκαπέντε μέρες και σε κατάληψη του εργοστασίου, από τη Δευτέρα 29/12 διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, το δώρο Χριστουγέννων και την ανανέωση των συμβάσεων τους που λήγουν τη περίοδο από 27/12 έως 4/1/2015. Ο εργοδότης Δ.Λαζόπουλος έχει πάγια τακτική να αφήνει τους εργάτες απλήρωτους.

Δε θα επιτρέψουμε τη δημιουργία μίας νέας Μανωλάδας!

Από την πρώτη στιγμή του δίκαιου αγώνα των εργαζόμενων, βρίσκονται δίπλα τους, δείχνοντας έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη, εργάτες και αγωνιστές από άλλους χώρους, καθώς και συλλογικότητες της επαναστατικής αριστεράς.

Καταγγέλλουμε την αστυνομία που έχει συλλάβει από το πρωί απεργούς και αλληλέγγυους αγωνιστές, ανάμεσα τους και τον Πέτρο Κωσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο με την “Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας”. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και δηλώνουμε απερίφραστα πως θα σταθούμε δίπλα στον αγώνα τους. Φοιτητές και εργάτες μαζί, ντόπιοι και μετανάστες θα συνεχίσουμε τη πάλη για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, για να ξηλώσουμε πέρα από τη κυβέρνηση και την πολιτική που χτυπάει και συλλαμβάνει απεργούς και αγωνιστές, αλλά τα δίνει όλα στα αφεντικά.


ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου