Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!



Το κυβερνητικό έργο της διαμόρφωσης ενός κλίματος τρομοκρατίας για το σύνολο του λαϊκού κινήματος και κάθε φωνής αμφισβήτησης της μνημονιακής πολιτικής, της κυβέρνησης και της Τρόικας συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση. Προκειμένου να συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων και της συνεχούς λιτότητας, που βυθίζει την νεολαία και τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανεργία για να σωθεί το μεγάλο κεφάλαιο, επιχειρείται να καταργηθεί κάθε αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα του λαού στο να αμφισβητεί, να οργανώνεται και να αγωνίζεται για μια ζωή με αξιοπρέπεια και για το δικαίωμά του να είναι κυρίαρχος στον ίδιο του τον τόπο. Έτσι, η ΕΛΑΣ σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση, έπειτα από την εισβολή στο άσυλο της ΑΣΟΕΕ και τον κατειλημμένο χώρο στη βίλα Αμαλίας προχώρησαν την προηγούμενη βδομάδα σε νέο χουντικής έμπνευσης χτύπημα εκ νέου στη βίλα Αμαλίας και στην κατάληψη Σκαραμαγκά. Πέρα από την αντιδραστική τους προπαγάνδα είναι προφανές ότι ο τελικός στόχος τους είναι η καταστολή και εξάλειψη κάθε συλλογικότητας σε πανεπιστήμια, γειτονιές και χώρους εργασίας που αντιστέκεται στην πολιτική τους και κάθε δημοκρατικού κεκτημένου που με αίμα κατέκτησε ο ελληνικός λαός.Επόμενος στόχος της αστυνομίας όπως φαίνεται από την στάση της είναι ο χώρος ασύλου στο κάτω Πολυτεχνείο και τη Νομική, καθώς την ημέρα της εισβολής στις καταλήψεις οι πρυτάνεις αυτόκλητα προχώρησαν σε lock out των δύο σχολών προκειμένου να αποκλείσουν την πρόσβαση των αγωνιστών στο χώρο του ασύλου.

Το πανηγύρι και οι ζητοκραυγμασμοί που στήθηκαν για την πάταξη της «ανομίας» αποδεικνύουν πως κυβέρνηση-ΜΜΕ-αστυνομία κάνουν ό,τι μπορούν για να μας πείσουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο δυνατός, τόσο δημοφιλής, τόσο λατρεμένος εντός και εκτός ΕΕ ,προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τα πραγματικά επίδικα της εποχής μας: που δεν είναι άλλα από τις εφαρμοστικές διτατάξεις του μνημονίου 3 που έρχονται να περάσουν τα τσιράκια του κεφαλαίου με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, διατάξεις που αφορούν απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, νέα αύξηση της φορολογίας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Την προηγούμενη βδομαδα η Ελλάδα «κατέκτησε» την πρώτη θέση πανευρωπαικά στην ανεργία με ποσοστό 27%, η φτώχεια χτυπά το 22% των οικογενειών , την ίδια στιγμή που το μεγάλο κεφάλαιο μένει ανέπαφο.

Τη χαρά της για την πάταξη της ανομίας δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει και ο βραχίονας της κυβέρνησης στις σχολές η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Με το μότο «η βία δεν είναι πολιτισμός» στηρίζει την εισβολή στις καταλήψεις, τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και το πανεπιστημιακό άσυλο φανερώνοντας σε όλο τον κόσμο που ο ρόλος της στο πανεπιστήμιο δεν είναι άλλος από την υλοποίηση της πολιτικής της τρόικας εσωτερικού.Την ώρα που ορδές της κρατικής καταστολής προσπαθούν να τρμοκρατήσουν το λαό και τη νεολαία εισβάλλοντας στη βίλα Αμαλίας και άλλες καταλήψεις στέγης, ξεχνά μάλλον η ΔΑΠ πως άλλες πραγματικές βίλες των βορείων και νοτίων προαστίων κάνουν πάρτυ! Όχι δε θα βρείτε τα κέρδη τους σε στικάκια,αλλά θα δείτε τη νόμιμη φοροαπαλλαγή τους να κατοχυρώνεται στο φορολογικό τερατούργημα φαστ-τρακ που ψηφίστηκε τις προηγούμενες μέρες στη βουλή.Ε, βέβαια γι’αυτό υπάρχει η η κυβέρνηση και η νεολαία της, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, για να μετατρέπει τα αρπαχτικά συμφέροντα του κεφαλαίου σε νόμο και το δικαίωμα στην αντίσταση σε παρανομίας.

Εμείς δεν δίνουμε "διαπιστευτήρια νομιμότητας" στο σκυλολόι της Τρόικας. Η αντίσταση είναι το μόνο "νόμιμο" καθήκον και μας βρίσκει στην πρώτη γραμμή στους εργασιακούς χώρους, τις λαϊκές συνελεύσεις, στην οργάνωση των ανέργων, στα κινήματα πόλης ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-της τρόικας και της Ευρωπαικής Ενωσης.

Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και ο εκφασισμός του δημόσιου λόγου μας αφορούν όλους και όλες. Καλούμε κάθε νεολαίο, κάθε αγωνιζόμενο, κάθε δημοκράτη να αντισταθούν στην διάλυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών να αγωνιστεί για το παρόν και το μέλλον του.. Οι αγώνες του εργαζόμενου λαού θα γκρεμίσουν τα Μνημόνια, την Τρόικα και τα ασθμαίνοντα μαντρόσκυλά τους, κατοχυρώνοντας στην πράξη τη δημοκρατία και την ελευθερία.

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου