Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΧΟΛΗ!



Στοιχείο πρώτο
Στις 22 Μαρτίου 2012 με απόφαση της Κοσμητείας η σχολή Ν.Ο.Π.Ε. κλείνει με πρόφαση την εισχώρηση εξωπανεπιστημιακών στοιχείων στο χώρο της σχολής. Για την ιστορία αυτά τα στοιχεία που επρόκειτο να σπέιρουν το φόβο και τον τρόμο, να διαλύσουν τη δημόσια περιουσία και να τραμπουκίσουν όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα ήταν μια απλή συνέλευση ανέργων.

Στοιχείο δεύτερο
Ο Χρυσοχοίδης διέταξε και ο Τσινισιζέλης το υλοποίησε. Μετά τις αναγγελίες για μαζικά πογκρόμ των μεταναστών με σκοπό τον εγκλεισμό τους στο νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κοζάνη, η Κοσμητεία του Ν.Ο.Π.Ε. αποφάσισε να δώσει χείρα βοηθείας: προέβη σε λοκ-άουτ των σχολών με στόχο τη διευκόλυνση του έργου των ΜΑΤ και της αστυνομίας να εξαπολύσουν το γνωστό ανθρωποκυνηγητό στη Μασσαλίας με ένα διαφοροποιητικό στοιχείο: την μη ύπαρξη φοιτητών και ασύλου.
Σε σχέση με τον πρώτο λόγο του λοκ-άουτ η πρυτανεία πρέπει να μας απαντήσει ξεκάθαρα: από πότε στη σχολή επιτρέπονται μόνο μαθήματα; Αυτή η κίνηση τους δεν είναι παρά εφαρμογή της νέας λογικής για το άσυλο, ότι δηλαδή το πανεπιστήμιο είναι μόνο για μαθήματα και οι μέρες που η σχολή αποτελούσε χώρο ζύμωσης, πολιτικού διαλόγου και συζήτησης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί ως πολύ δημοκρατικές για τα νέα δεδομένα της χούντας της συγκυβέρνησης.
Όσον αφορά το δεύτερο θέμα, οι απαντήσεις που δίνει η κοσμητεία στα ζητήματα που της έχει θέσει ο σύλλογος φοιτητών είναι οι ίδιες. Στο ζήτημα του πρεζεμπορίου έξω από τη σχολή και στην εικόνα διάλυσης του Δημόσιου Δωρεάν Πανεπιστημίου και απονομιμοποίησης του ασύλου απαντά σε συνεργασία με τον Καμίνη στέλνοντας τα ΜΑΤ να κυνηγούν μετανάστες, ενώ η διακίνηση ναρκωτικών παραμένει ανέγγιχτη.
Η αντιδημοκρατική και χωρίς καμιά νομιμοποίηση διακοπή της διεξαγωγής των μαθημάτων από την Κοσμητεία μας βρίσκει αντίθετους. Το να προβαίνει κανείς σε λοκ- άουτ με αυτές τις δικαιολογίες δεν είναι παρά άμεση εφαρμογή του νόμου που θέλει το πανεπιστήμιο απογυμνωμένο από το άσυλο και από κάθε δημοκρατικό γνώρισμά του. Η εικόνα της κλειστής σχολής, επιπλέον, είναι ένα ακόμα πλήγμα στο Δημόσια Δωρεάν Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο και έρχεται να προστεθεί στη ξεκάθαρη στοχοποιήση του από την τοποθέτηση του πρεζεμπορίου έξω από την πόρτα του με μόνη λύση από την κοσμητεία η παρακώλυση της διεξαγωγής μαθημάτων.
Ο σύλλογος φοιτητών οφείλει να απαντήσει στην επίθεση που δέχονται τα κεκτημένα του και να υπερασπιστεί το δικαίωμα του στο άσυλο: να συνεδριάζει και να συζητά, να στέκεται αλληλέγγυος απέναντι στα κομμάτια της κοινωνίας που πλήττονται, να αγωνίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου