Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία για φοιτητική μέριμνα


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως τη διαμορφώνει η οικονομική πολιτική της συγκυβέρνησης, και παρά το οριστικό χτύπημα της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας με τον προϋπολογισμό και τους ψηφισμένους νόμους για την Παιδεία, υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία να συσπειρωθεί ο Σύλλογος, να συνεδριάσει μέσα από τις Γενικές του Συνελεύσεις και να οργανώσει την πάλη του. Ευθύνες κυρίως καταλογίζονται  στις καθεστωτικές παρατάξεις, την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ που πάγια σαμποτάρουν τις διαδικασίες του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής, και ασχολούνται με τα «πραγματικά» προβλήματα που μας αφορούν (Αράχωβα – μπουζούκια – πάρτι). Όμως, ο στείρος καταλογισμός ευθυνών δεν επιλύει τα προβλήματα όταν:
  • Δίνεται ένα (1) βιβλίο δωρεάν!
  • Οι εστίες κλείνουν!
  • Η δωρεάν σίτιση των φοιτητών περιορίζεται!
  • Τα «ακριβά» πτυχία μας  θα είναι διαβατήρια στην ανεργία!
…και κανένας δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό.
            
Προσπάθειες επίλυσης των ζητημάτων με προτάσεις τύπου e- book από τη ΔΑΠ, αποδεικνύει πως όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών αλλά μας κοροϊδεύει κιόλας . Αντίστοιχα, καμιά πρωτοβουλία από μόνο μία παράταξη (ΜΑΣ – Επιτροπή Αγώνα), χωρίς την εμπλοκή του συνόλου των φοιτητών και τη δέσμευση του Συλλόγου μπορεί  να έχει νικηφόρα αποτελέσματα.

Με αυτά τα δεδομένα, προτείνουμε τη συγκρότηση  μιας Πρωτοβουλίας για τη Φοιτητική Μέριμνα στη Νομική ανοιχτή σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και κυρίως τους φοιτητές, που θα παλεύει να συσπειρώσει το σύνολο των φοιτητών, να επικυρώσει τις αποφάσεις του και μέσω των οργάνων του Συλλόγου (Γενική Συνέλευση, Διοικητικό Συμβούλιο), να  καλέσει παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Τμήμα Νομικής, στη Σύγκλητο του  Ε.Κ.Π.Α., στο Υπ. Παιδείας, στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με αιτήματα:

·        Καμιά περικοπή συγγραμμάτων- να δοθούν όλα τα απαραίτητα βιβλία
·        Κάτω τα χέρια από τις εστίες- καμιά κατάργηση του Ε.Ι.Ν.( Εθνικό  Ίδρυμα Νεότητας)
·        Κανένα κριτήριο για τη δωρεάν σίτιση  των φοιτητών
·        Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους
·        Σταθερή δουλειά- Δουλειά για όλους τους απόφοιτους Νομικής

Εμείς ως ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ-ΕΑΑΚ δεν προτείνουμε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως υποκατάστατο του συλλόγου και των διαδικασιών του αλλά σε μια κατεύθυνση κινητοποίησης των φοιτητών πάνω στα συγκεκριμένα επίδικα ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι οικογένειες μας χάνουν συνεχώς σε μισθούς και συντάξεις και αδυνατούν να καλύψουν επιπρόσθετο κόστος στις «δωρεάν» σπουδές μας. Ιδιαίτερα όταν αυτές οι σπουδές οδηγούν σε αβέβαιο εργασιακό μέλλον, εξαιτίας της μισθωτοποίησης του νέου δικηγόρου και της δημιουργίας εφεδρικού στρατού ανέργων. Το ζήτημα της δημόσιας δωρεάν παιδείας και της αξιοπρεπούς εργασίας με δικαιώματα μας αφορά όλους, έχουν κατακτηθεί με αγώνες! Να μην γίνει η γενιά μας η πρώτη που θα σπουδάζει περισσότερο και ακριβότερα για να οδηγείται στον εργασιακό μεσαίωνα της κρίσης!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου