Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταρρέει!


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά την συμφωνία της 27ης Οκτώβρη για τη νέα δανειακή σύμβαση με τους ευρωπαίους «εταίρους» βρίσκεται σε οριακό σημείο. Υπό το βάρος του παλλαϊκού – εργατικού ξεσηκωμού που κορυφώθηκε το συγκλονιστικό απεργιακό διήμερο 19 – 20 Οκτώβρη, το προτεινόμενο δημοψήφισμα για επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης συνάντησε σοβαρότατες ενστάσεις και αρνήσεις από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα είκοσι οικονομικά ισχυρότερα κράτη (G20). Πίσω από τις ενστάσεις αυτές υποκρύπτεται ο φόβος και τρόμος των δανειστών και πιστωτών μας για το πανθομολογούμενο εργατικό – λαϊκό ΟΧΙ που θα δημιουργούσε ρήξεις με τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!

Τον φόβο αυτό συμμερίστηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα που άγονται και φέρονται από τις προσταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η ΝΔ μέσω του Προέδρου της αναγκάστηκε να υποστηρίξει ανοιχτά το σφαγείο του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου αλλά με «άλλο μείγμα πολιτικής»!!! Διαφωνεί δηλαδή ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα θανατωθεί ο λαός - εργαζόμενοι και νεολαία! Ο Καρατζαφέρης και το φασιστομάνι του το ΛΑΟΣ και η Θεοδώρα Μητσοτάκη (κατά κόσμον Ντόρα...), αφού έχουν ψηφίσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα παρακαλούν γονυπετείς προς πάσα κατεύθυνση για σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας». Ο λαός όμως έχει καταλάβει ότι τα συμφέροντά του δεν ταυτίζονται με τη σωτηρία κανενός τραπεζίτη, βιομήχανου ή εφοπλιστή. «Εθνική σωτηρία» δε σημαίνει παρά σωτηρία του καπιταλισμού, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ιστορική και δομική κρίση. Η λύση που το αστικό μπλοκ (ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ, ΝΔ, Καρατζαφέρης – Μπακογιάννη) προτείνει για να σωθεί ο καπιταλισμός είναι να πέσουν όλα τα βάρη του χρέους ΤΟΥΣ στις πλάτες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Η απάντηση που εδώ και καιρό δίνει το μαχητικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα είναι:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ- ΕΕ- ΔΝΤ!

- Να φύγουν όλοι τώρα! Η κυβέρνηση, η δανειακή σύμβαση και τα Μνημόνια, όλο το κοινωνικό σφαγείο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.

- Κάθε κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας", "μεταβατική" ή άλλη είναι κυβέρνηση πραξικοπηματική, κυβέρνηση απόπειρας να επιβληθεί η δικτατορία των πιστωτών και των αγορών, κυβέρνηση με μόνο ρόλο να φέρει την κοινωνική ερήμωση και εξαθλίωση και να δώσει "φιλί της ζωής" σε ένα σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα που καταρρέει. Θα μας βρουν μπροστά τους σε αυτές τις απόπειρες σωτηρίας των αντεργατικών επιθέσεων τους!

- Οι εκβιασμοί δεν περνούν. Με την δύναμη του κινήματος θα επιβάλουμε τη αντικαπιταλιστική ανατροπή: Η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, οι εθνικοποιήσεις των Τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων κάτω από εργατικό και λαϊκό έλεγχο και η ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος.

- Καμιά αναστολή των αγώνων! Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός! Όπως μίλησε στις πανεργατικές απεργίες, τις καταλήψεις και τις συνελεύσεις, όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα, έχουμε τη δύναμη της ρήξης και της ανατροπής!

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ο αγώνας του φοιτητικού κινήματος στρέφεται ενάντια σ’ αυτούς που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον μας. Αυτοί που συναινούν στο αντιλαϊκό σφαγείο ΕΕ – ΔΝΤ είναι οι ίδιοι που ψήφισαν το νόμο – έκτρωμα 4009 μες στο καλοκαίρι. Ένας νόμος που διαλύει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, ξεπουλά ΑΕΙ – ΤΕΙ, μας βγάζει υπερειδικευμένους με διαβατήριο στην ανεργία και καταργεί τις πολιτικοσυνδικαλιστικές ελευθερίες στο πανεπιστήμιο.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 7μ.μ. ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου