Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Απόφαση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Αθήνας 15/9/2011

Το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας συνεδρίασε δημόσια και ανοιχτά σήμερα Πέμπτη 15/9 μετά το τέλοςτου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κτήριο του ΕΜΠ με την παρουσία και τον αποφασιστικό ρόλο ανακλητών εκπροσώπων από τιςΓενικές Συνελεύσεις των συλλόγων καθώς και πλήθος αγωνιζόμενων φοιτητών και αποφάσισε τα εξής:
Την έκδοση ανακοίνωσης – απόφασης, που αφορά τη φάση που βρίσκονται οι κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος, τααιτήματά του και τα επόμενα βήματά του, η οποία απευθύνεται προς όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της χώρας, όλα τααγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας αλλά και το μαύρο μπλοκ της αντίδρασης (κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ – ΕΕ – ΔΝΤ) ενάντια στοοποίο και την επιβαλλόμενη πολιτική του στρέφονται αυτές οι κινητοποιήσεις.

Την έκδοση ξεχωριστού κειμένου – καλέσματος για κοινό αγώνα προς τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό και την προσπάθειααυτό να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Την έκδοση κειμένου – καλέσματος προς τους μαθητές για κοινό αγώνα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενοδιάστημα και την οργάνωση εξορμήσεων έτσι αυτό να φτάσει σε κάθε σχολείο της Αθήνας τις επόμενες μέρες.

Την έκδοση αφίσας του ΣΓΣ στη βάση της σημερινής ανακοίνωσης – απόφασής του και την τελική διαμόρφωσή της μέσα από ανοιχτή ομάδα εργασίας

Τη σύσταση ομάδας εργασίας προπαγάνδισης – τύπου - κοινωνικής απεύθυνσης για την υλοποίηση των παραπάνω, απόεκπροσώπους των γενικών συνελεύσεων με στόχο την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό όλων των φοιτητών και των συλλόγωντους. Τη διοργάνωση συνέντευξης τύπου αύριο Παρασκευή 16/9 και τη δημιουργία ιστότοπου του Συντονιστικού για τηναποτελεσματικότερη διακίνηση των αποφάσεών του.

Την κατάληψη του κτηρίου της πρυτανείας του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια με στόχο τη δημιουργία εκεί κέντρου αγώνα καιαντι-πληροφόρησης του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων έτσι ώστε να σπάσει ο τοίχος της σιωπής που η κυβέρνησης και οιδημοσιογράφοι της προσπαθούν να δημιουργήσουν . Εκεί θα μπορεί κάθε εργαζόμενος και νέος της Αθήνας να προμηθευτεί υλικάκαι να πληροφορηθεί για τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις μας. Εκεί θα βρίσκεται και θα συνεδριάζει η ομάδα προπαγάνδισης –τύπου και θα στηθεί μικροφωνική του Συντονιστικού.

Τη διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης – συναυλίας υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας στο Σύνταγμα την επόμενη εβδομάδακαι ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες να συμβάλλουν σε μια τέτοια προσπάθεια. Σύσταση ομάδας εργασίας με εκπροσώπους απόκάθε γενική συνέλευση για την υλοποίηση αυτής της απόφασης.

Εξώστρεφη παρέμβαση πορείες στις γειτονιές της Αθήνας για κοινωνικοποίηση των αιτημάτων του φοιτητικού κινήματος. Συγκέντρωση την Δευτέρα 19/09 έξω από τα γραφεία της “Καθημερινής” και παράσταση διαμαρτυρίας για την προσπάθεια συκοφάντισης του αγώνα μας. Παρεμβάσεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Την συγκρότηση πρωτοβουλίας την Παρασκευή 23/09 στα προπύλαια για κοινή δράση όλων των μαχόμενων κομματιών στην εκπαίδευση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου