Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ’73… …ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ


είναι πιο επίκαιροι από ποτέ:
ΨΩΜΙ: Με  την έλευση του ΔΝΤ και της Τρόικα στην Ελλάδα έγιναν αναμφισβήτητα τεράστιες ποιοτικές τομές σε επίπεδο όρων εργασίας αλλά και σε επίπεδο διαβίωσης. Η μείωση μισθών και συντάξεων, η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ήρθαν να άρουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, κατακτήσεις ενός αιώνα και να ιδρύσουν ένα νέο καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα με ελαστικές και ευέλικτες σχέσεις εργασίας.
ΠΑΙΔΕΙΑ: Με το νέο πανεπιστήμιο, που πολύ περισσότερο θα μοιάζει με αμερικάνικο κολλέγιο- θα βγαίνουν εργαζόμενοι της οικονομικής κρίσης, αναγκασμένοι να δουλεύουν πειθήνια σε ένα καθεστώς μαύρης ανασφάλιστης και ελαστικής εργασίας. Ταυτόχρονα, με το νέο Σύμφωνο Πρώτης Απασχόλησης θα υποχρεούμαστε όλοι μέχρι τα 25 μας να δουλεύουμε σε καθεστώς μαθητείας με 592 ευρώ και την ελπίδα ότι αργότερα θα δικαιούμαστε παραπάνω.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Ήδη από τις πρώτες μέρες κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είδαμε τις δημοκρατικές ελευθερίες να μπαίνουν στο στόχαστρο, με το κέντρο της Αθήνας γεμάτο ΜΑΤ και αστυνομία, με τις επιχειρήσεις σκούπα των μεταναστών αλλά και τις απελάσεις τους, αλλά το κυριότερο με την ιδεολογική τρομοκρατία από πλευράς κυβέρνησης ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα του μνημονίου η χώρα θα χρεωκοπήσει.
                             ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ…
              ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!!!
                                                           
ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 10/11, ΣΤΗ 13:00, ΑΜΦ. 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου