Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Δεν μας τρομοκρατούν. Μας Φοβούνται.


Να γίνει η Νομική Κέντρο Αγώνα Φοιτητών-Εργαζομένων!

Μέρα με τη μέρα η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση εδραιώνεται στις ζωές των ανθρώπων ως "βιωμένη πραγματικότητα"  φέρνοντας  πολέμους , φτώχεια και καταστροφή. Απο την Ουκρανία της Φασιστικής Κυβέρνησης του Κιέβου που απαντάει με βόμβες στον αντιφασιστικό αγώνα του ουκρανικού λαού μέχρι την Κωνσταντινούπολη και τις πόλεις της Ανατολικής Τουρκίας των 20 νεκρών Κούρδων διαδηλωτών από το αυταρχικό όργιο του Τουρκικού Κράτους, η διεθνής ολιγαρχία μεθοδικά επιβάλει μια νέα ισορροπία για την εκμετάλλευση των φτωχών. Στην  Ελλάδα,στο διάβα της μνημονιακής  πενταετίας γίνεται  όλο και πιο καθάριο για την εργατική τάξη και την νεολαία οτι η επίθεση στους όρους ύπαρξης της δεν αφορά απλά την μείωση ενός μισθού ή την περικόπή εκείνης ή της άλλης παροχής Εχει στρατηγικό χαρακτήρα , γιατι επιχειρεί να υπερβεί μία δομική καπιταλιστική κρίση στην πλάτες των φτωχών μάζων. Στο πολεμικό αυτό φόντο,  η νεολαία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της (σπουδάζουσα, άνεργη ,εργαζόμενη, εργαζόμενη και σπουδάζουσα ταυτόχρονα)  μπαίνει στον πειραματικό σωλήνα και μέσα απο ηλεκτροσόκ βίας και αυταρχισμού εισάγεται σε μια νέα πραγματικότητα.

prutaneia-mat
Όπως και τα υπόλοιπα κομμάτια της νεολαίας έτσι και εμείς ως φοιτητές ακούμε καθημερινά ότι πρέπει να "ξεχάσουμε ότι ξέραμε" και να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα των φοιτητών που διαγράφονται σήμερα γιατί με μία και δύο δουλειές την εβδομάδα δεν κατάφεραν να τελειώσουν τις σπουδές τους εγκαίρως την στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές θα σπουδάζουν με το φόβο της διαγραφής. Και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, όποιος φοιτητής σήμερα αγωνίζεται, όποιος δεν χωράει στον στενό κορσέ της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, όποιος δεν πιστεύει τυφλά στην σάπια κοινοβουλευτική δημοκρατία και στα ευρωπαϊκά ιδεώδη τίθεται στο περιθώριο της κοινωνικής αποτυχίας. Και μέσα από αυτή την διαδικασία πειραματισμού η Κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση της Ε.Ε και με την βοήθεια Πρυτάνεων-Θεσμικών Οργάνων στοχεύει να φέρει τις Επιχειρήσεις στις σχολές μας για να καθορίζουν το πρόγραμμα σπουδών σύμφωνα με τις περιστασιακές ανάγκες της αγοράς και να αγοράζουν φτηνά την έρευνα που εμείς παράγουμε. Θέλουν εργαζόμενους και φοιτητές κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους, φτηνούς και με σκυμμένο το κεφάλι.

Απαραίτητη συνθήκη για την ομαλή επιχειρηματική μετάλλαξη του Πανεπιστημίου είναι η τάξη και η ασφάλεια. Έτσι δίπλα στην τρομοκρατία  της διαγραφής και του πειθαρχικού ελέγχου έρχεται η πανεπιστημιακή αστυνομία και τα ΜΑΤ για να απομακρύνουν κάθε ταραχοποιό στοιχείο και να διαφυλάξουν την μπίζνα Πανεπιστημίου-Ιδιωτών. Έτσι τις τελευταίες μέρες σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη βιώνουμε μια εκστρατεία αυταρχισμού και καταστολής από πλευράς Πρυτάνεων και Υπουργείου. Στην Θεσσαλονίκη απαγορεύθηκε η είσοδος και η παρουσία των φοιτητών  στη σύγκλητο κλειδώνοντάς τους απ έξω και απειλώντας τους με την παρουσία μπράβων. Στην Αθήνα εδώ και δύο μέρες ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει την Πρυτανεία εμποδίζοντας ακόμα και ειρηνική πορεία φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας να πλησιάσει. Κλειστές με εντολή της αστυνομίας ήταν και οι πόρτες του ΔΣΑ κατά την διάρκεια κινητοποίησης του συλλόγου. Σε συνθήκες διάλυσης-μετάλλαξης των σχολών ο  πόλεμος απέναντι στους αγώνες των φοιτητών διεξάγεται καθημερινά και με πρωτόγνωρη ένταση και δεν μπορεί να μας βρίσκει αμέριμνους .

Η δική μας απάντηση είναι συγκεκριμένη: εδώ και τώρα να ανασυγκροτήσουμε το φοιτητικό κίνημα. Κάθε μάχη πρέπει να οργανώνει την επόμενη να δίνεται αποφασιστικά  να αποσπά νίκες και να προσβλέπει στην ολοκληρωτική ανατροπή της επίθεσης. Είναι ώρα το φοιτητικό κίνημα να ορθώσει ξανά το ανάστημά του, με αποφασιστικές καταλήψεις να διασφαλίσει το δικαίωμα όλων στις δωρεάν και με ανθρώπινους ρυθμούς σπουδές, στη δουλειά και στη ζωή με αξιοπρέπεια κόντρα στην διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, στην προσπάθεια επιβολής των εσωτερικών κανονισμών-οργανισμών, στη τρομοκρατία των χαμένων εξαμήνων, στη διάλυση της εργασιακής μας προοπτικής (διάσπαση πτυχίων-Νέος κώδικας δικηγόρων

Παλεύουμε η κατάληψη της Νομικής σχολής να γίνει το κέντρο, το σταυροδρόμι όλων των αγωνιζόμενων φοιτητών-εργαζόμενων εντός και εκτός Πανεπιστημίου. Πλάι στον αγώνα μας να φιλοξενήσει πολιτικούς προβληματισμούς από κάθε ιδεολογική αφετηρία. Απέναντι στην μιζέρια και στην απομόνωση του ανθρώπου από τον άνθρωπο να γίνουμε το αντιπρόταγμα σε επίπεδο πολιτισμού και συλλογικής ζωής. Να διεκδικήσει το δικαίωμα να αποφασίζουν οι φοιτητές για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν στο πανεπιστήμιο και κανείς άλλος!


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
 Πέμπτη 16/10
ώρα 1μ.μ αμφ.1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου