Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Καταγγελία για το νέο λοκ-αουτ σε Πρυτανεία, Παιδαγωγικό, Νομική

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ
Υπερψηφίστηκε από το ΔΣ του Συλλόγου

Σήμερα Πέμπτη 14/11, ημέρα διεξαγωγής προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής, μέλη του Συλλόγου βρέθηκαν αντιμέτωπα ακόμη μια φορά με λουκέτα και αποκλεισμό από κατασταλτικές δυνάμεις της Αστυνομίας μιας σειράς πανεπιστημιακών χώρων (Νομική Σχολή, Παιδαγωγικό, Πρυτανεία ΕΚΠΑ) με εντολή του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και των συγκλητικών αρχών. 

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την εισβολή της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις απειλές από τη ΓΑΔΑ για εισβολή στο Πολυτεχνείο εάν εκπέμψει από εκεί το σήμα της ΕΡΤ και τις κυβερνητικές απειλές για πολιτική επιστράτευση των απεργών διοικητικών υπαλλήλων. Τώρα εμποδίζουν ακόμα και τους φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες τον αγώνα των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας και την περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη μαζική συμμετοχή τους με αποφάσεις στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Εμείς ως φοιτητές – μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής καταγγέλλουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού και την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας ενόψει της σαραντάχρονης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το κείμενο αυτό καταγγέλλει, επίσης κάθε ακαδημαϊκό θεσμικό όργανο που λειτουργεί ως εντολοδόχος και εγκάθετος της κυβέρνησης, καθώς και τις πολιτικές δυνάμεις που εμφανίζονται ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης μέσα στις Σχολές και τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Καλούμε όλους τους φοιτητές της Νομικής Σχολής μέσα από τις συλλογικές-κινηματικές διαδικασίες του Συλλόγου μας, να παρευρεθούν στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου καθώς και στην παλλαϊκή-αντιιμπεριαλιστική-αντιφασιστική πορεία της Κυριακής, καταδικάζοντας στην πράξη όλους τους παραπάνω.

Η νεολαία, το φοιτητικό κίνημα στο πλευρό των εργαζομένων δεν θα υποκύψουν στην τρομοκρατία τους. Όλοι οι φοιτητές της Νομικής πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση να στηρίξουν μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες τις αγωνιστικές αποφάσεις του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ.

Φαίνεται πως 40 χρόνια μετά ο αγώνας για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ καλά κρατεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου