Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, «Νέα φρουρά»



Να κυλάνε- η δουλειά των νερών
Δουλειά της γης- να γυρνά.
Δουλειά των νέων φρουρών-
τριποδώντας να ορμάνε μπροστά.
Με βηματάκια- γέρικη ειν’ η ζωή.
Με την κόκκινη σημαία τροχάδην!
Με κομσομόλικη εκατομμυρίων ορμή εμπρός!
Μα και τούτο δε φτάνει.
Ομάδι κάτω απ’ των βιβλίων τη σκέπη
Ώσπου τα γράμματα το χρώμα να χάνουν
Στη σπορά και στο θέρο της σκέψης εμπρός!
Μα και τούτο δε φτάνει.
Απ’ τα πιο ψηλά τα ύψη σαν κύμα σ’ επίθεση κύλα!
Μ’ αίστημα νέο την ίδια σου τη σκέψη σπιρούνιασε!
Μα και τούτο είναι λίγο.
Σαν κιλίμι το σύμπαν ανέμισέ το γερά.
Απ’ το σύμπαν τίναξε το σπόρο.
Δώσε διάτα να πετά αριστερά
Του σύμπαντος ακέριο το σβώλο

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ



«Το ΔΣ του σωματείου καταγγέλλει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να βγάλει παράνομη μια ηρωική απεργία 220 ημερών. Μια απεργία σύμβολο για όλη την εργατική τάξη της χώρας μας και διεθνώς. Την έβγαλε παράνομη με το σαθρό επιχείρημα της εργοδοσίας, ότι η απόφαση για την έναρξη της απεργίας στις 31/10/2011 πάρθηκε χωρίς μυστική ψηφοφορία και χωρίς να ειδοποιηθεί 24 ώρες πριν την έναρξή της η επιχείρηση. Την έβγαλε παράνομη ως προς το τυπικό της διαδικασίας χωρίς να τολμήσει να αμφισβητήσει το δίκαιο των αιτημάτων της. Η Δικαιοσύνη απέδειξε για άλλη μια φορά το ταξικό της πρόσωπο. Εβγαλε μια δίκαιη απεργία παράνομη και νομιμοποίησε τις παρανομίες του Μάνεση, το αντεργατικό του σχέδιο για 180 απολύσεις.

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν με τα δικαστήρια να τρομοκρατήσουν και να σταματήσουν τους αγώνες. Ιδιαίτερα να σταματήσουν τον αγώνα των ηρωικών Χαλυβουργών, που όχι μόνο έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδηση όλων των εργαζομένων στη χώρα μας και διεθνώς αλλά τον έχουν κάνει δικό τους αγώνα. 

Εμείς συνεχίζουμε τώρα πιο αποφασιστικά και ενωμένα την απεργία μας. Με την τελευταία απόφαση της συνέλευσής μας έχουμε στείλει στα σκουπίδια και το τελευταίο επιχείρημα της εργοδοσίας, ψηφίζοντας με μυστική ψηφοφορία, όπου 204 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και 42 κατά. Τώρα το επιχείρημά τους για παράνομη απεργία δεν ισχύει πλέον. Τα αντίθετα που υποστηρίζει η εργοδοσία με ανακοίνωσή της δεν ισχύουν, είναι ψέματα και στόχο έχουν να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν. Ο Μάνεσης δεν μπορεί να κρύβεται άλλο, είναι υποχρεωμένος να καθίσει να συζητήσει και να δώσει λύση στα αιτήματά μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους Χαλυβουργούς τώρα να συσπειρωθούν πιο πολύ γύρω από το σωματείο μας και ενωμένοι να συνεχίσουμε τώρα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας. Να τον περιφρουρήσουμε από τις προσπάθειες του πληρωμένου απεργοσπαστικού μηχανισμού της εργοδοσίας να στήσει τις επόμενες μέρες πιθανές προβοκάτσιες σε συνεργασία με ανθρώπους από τα ΜΜΕ, για να δυσφημίσουν τον αγώνα μας. Καλούμε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους να στηρίξουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας, δυναμώνοντας την υλική και ηθική συμπαράσταση και αλληλεγγύη.

Καλούμε τα συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα, όλους τους μαζικούς φορείς να καταγγείλουν το γεγονός, να πάρουν μέτρα, να οργανώσουν την πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Στις δύσκολες συνθήκες που περνάμε, στις θύελλες που έρχονται, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να γίνουμε όλοι Χαλυβουργοί.

Η νίκη των χαλυβουργών είναι νίκη όλων των εργατών».

Η ΗΡΩЇΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Εκδήλωση-Συζήτηση: «ΕΕ: υπάρχει άλλος δρόμος;»


Εκδήλωση-Συζήτηση: «ΕΕ: υπάρχει άλλος δρόμος;»

Ομιλητές: Θοδωρής Βουρεκάς, Χρήστος Τουλιάτος*
*μέλη της πρωτοβουλίας κατά του ευρώ και της Ε.Ε.

Παρασκευή 8/6 στις 14.00, στη Νομική


« Η έξοδος από το ευρώ ισοδυναμεί με θάνατο», «Το λόμπι της δραχμής θέλει τη λεηλασία της χώρας»…
Μπροστά σε όλους τους μύθους και τα ψέματα που έχουν ειπωθεί για τη φύση της Ε.Ε. και του ευρώ η ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ-Ε.Α.Α.Κ. σας καλεί στην εκδήλωση με θέμα συζήτησης «Ευρωπαϊκή Ένωση: υπάρχει άλλος δρόμος;».

Να φέρουμε τον κόσμο τους στα μέτρα τα δικά μας!                                                                    

Εκδήλωση ΑΝΤΙΝΟΜΙΑΣ!


Πρώτα ας ξανασυστηθούμε…

Μολονότι οι περισσότεροι φοιτητές της σχολής μας γνωρίζουν το σχήμα μας, την ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ, συχνά  λόγω διαστρεβλώσεων από τις κομματικές παρατάξεις, δεν είναι σαφής η φυσιογνωμία του σχήματός μας. Τι είμαστε λοιπόν; Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το τι δεν είμαστε. Δεν είμαστε κομματική παράταξη που παίρνει την κομματική γραμμή από κάποια καθοδηγητικά γραφεία. Δεν είμαστε διαπλεκόμενοι με το κράτος ή με μεγαλοκαθηγητές. Δεν είμαστε απολιτίκ. Είμαστε ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα.

     Είμαστε λοιπόν:
·        Ανεξάρτητοι από τους κρατικούς μηχανισμούς, τις κυβερνήσεις και την κυρίαρχη πολιτική. Ανεξάρτητοι από όλους αυτούς τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, γιατί δε θέλουμε να χρωστάμε και να λογοδοτούμε σε κανένα από αυτούς.
·        Αριστεροί γιατί παίρνουμε θέση στο δίλημμα  « ή με τους πάνω ή με τους κάτω », « ή με αυτούς που εκμεταλλεύονται ή με αυτούς που καταπιέζονται». Και εμείς είμαστε με τους κάτω. Επειδή παλεύουμε για μια ζωή χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.
·        Σχήμα επειδή όλες μας τις αποφάσεις  τις παίρνουμε σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες μέσα στη σχολή. Προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τους συμφοιτητές μας για συλλογική και μαζική δράση για τα προβλήματα που μας αφορούν όλους. Συζητάμε πολιτικά για να διαμορφώσουμε τις απόψεις μας σε βάθος και να καταλήξουμε στις αναγκαίες πράξεις, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τις απόψεις και τους προβληματισμούς όλων των συμφοιτητών μας.

Στη σχολή μας, ο σύλλογος φοιτητών πρέπει να έχει λόγο και άποψη. Γι’ αυτό και στηρίζουμε τις αμεσοδημοκρατικές και ανοιχτές σε όλους γενικές συνελεύσεις σαν το μόνο όργανο που νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις. Οι φοιτητές πρέπει να συναποφασίζουμε δημοκρατικά και να παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Πιστεύουμε ότι ο κόσμος δεν είναι αποκλειστικά η σχολής μας. Γι΄ αυτό συμμετέχουμε στο πανελλαδικό δίκτυο σχημάτων της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ).

 Θέλουμε να είμαστε μια αριστερή κίνηση που θα παλεύει για την ανατροπή της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων όχι μόνο στο πανεπιστήμιο αλλά και στην κοινωνία, παλεύοντας παράλληλα για τη βελτίωση των όρων που σπουδάζουμε και θα δουλέψουμε αύριο. Θέλουμε μια αριστερά αντικυβερνητική, ενάντια στην Ε.Ε., που θα αμφισβητεί πτυχές του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος παλεύοντας για το κοινωνικά αναγκαίο και όχι για το καπιταλιστικά εφικτό, για όσα δηλαδή έχουμε ανάγκη…

─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─


«Η έξοδος από το ευρώ ισοδυναμεί με θάνατο», «Το λόμπι της δραχμής θέλει τη λεηλασία της χώρας» και άλλα πολλά έχουν ακουστεί τελευταία για την περιβόητη αυτή «ευρωπαϊκή πορεία» της χώρας στην προσπάθεια κατατρομοκράτησής μας από τους καναλάρχες, τους «βαρώνους» των ΜΜΕ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα κάθε λογής δεκανίκια τους. Η ανάγκη να τεθεί λοιπόν το ζήτημα αυτό σε πραγματική και ουσιώδη συζήτηση είναι μεγάλη, ζωτική για το μέλλον μας.


Μπροστά σε όλους τους μύθους και τα ψέματα που έχουν ειπωθεί για τη φύση της Ε.Ε. η ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ-Ε.Α.Α.Κ. σας καλεί στην εκδήλωση με θέμα συζήτησης «Ευρωπαϊκή Ένωση: υπάρχει άλλος δρόμος;».

Την Παρασκευή 8/5 στις 2 και κάτι στη Νομική!

Η δικιά μας αριστερά απαντά πως είναι απαραίτητη η ρήξη με την ΕΕ και την πολιτική που εκπροσωπεί,

για να φέρουμε τον κόσμο τους στα μέτρα τα δικά μας!



                            ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ-Ε.Α.Α.Κ.

H αρχή του τέλους του δημόσιου πανεπιστημίου


Αναμφίβολα πια μπορούμε να μιλάμε για τον ερχομό τεράστιων ανατροπών σε ό,τι ζούσαμε μέχρι τώρα. Η σειρά των αντιλαϊκών μέτρων που εδώ και δύο χρόνια εφαρμόζονται μέσω της πολιτικής της ΕΕ του ΔΝΤ και της εκάστοτε κυβερνητικής της έκφρασης καταδικάζοντας τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την ανεργία αγγίζει πλέον με τον πιο εμφανή τρόπο και το χώρο της εκπαίδευσης. 

Συγκεκριμένα μετά τη μείωση του  κρατικού  προϋπολογισμού  για την παιδεία στο 50% σειρά είχε ο εκβιασμός από την πλευρά του Υπουργείου για την εφαρμογή του νόμου. Ενώ αρχικά τέθηκε το ζήτημα της παύσης της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων αν δεν συγκροτούνταν συμβούλια διοίκησης, το ζήτημα μετά την ανάληψη του Υπουργείου από τον Μπαμπινιώτη τέθηκε, προς ώρας βέβαια, στην άκρη. Μέχρι που έσκασε η βόμβα ότι πλέον λόγω της υποχρηματοδότησης  διακυβεύεται η λειτουργία του ΕΚΠΑ από την 1η Ιουλίου και έπειτα. Τα χρήματα δηλαδή που στοιχειωδώς είναι αναγκαία για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΚΠΑ δεν έχουν δοθεί για το σκοπό αυτό με αποτέλεσμα από την 1η Ιουλίου να μη γνωρίζουμε  αν και υπό ποιους όρους θα λειτουργεί το πανεπιστήμιο. Το πιο πιθανό βέβαια είναι η κινδυνολογία αυτή να οδηγήσει εκβιαστικά στην επιβολή διδάκτρων, στην επί πληρωμή σίτιση και στέγαση και εν τέλει στην κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του ιδρύματος. Ουσιαστικά δηλαδή στην εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου και στην προσαρμογή  του πανεπιστημίου  στις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας με ευέλικτους, αδιαμαρτύρητους και πάνω από όλα χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

Η βαθμιαία εισαγωγή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στο  ελληνικό πανεπιστήμιο βέβαια δε σταματά εδώ. Όπως ξαφνικά έφτασαν τα νέα για την υποχρηματοδότηση του ΕΚΠΑ, έτσι έγινε γνωστό και το άνοιγμα νέας, ιδιωτικής νομικής σχολής στο Σούνιο. Τα χρήματα βέβαια για τέτοιο εγχείρημα δόθηκαν από την ΕΕ εφόσον το ίδιο το Υπουργείο προφασίζεται την έλλειψη χρημάτων για την εκπαίδευση. Και όλα αυτά τη στιγμή που πραγματοποιούνται επιχορηγήσεις για τις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων και το κράτος είναι γενναιόδωρο με τις στρατιωτικές δαπάνες.

Ζητώντας μια απάντηση απέναντι στη μελλοντική ύπαρξη και στους όρους λειτουργίας του ΕΚΠΑ και απευθυνόμενοι στη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ που πραγματοποιήθηκε τις 31 Μαΐου η απάντηση που δόθηκε ήταν η αναμονή μέχρι τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, χωρίς να τίθεται τίποτα ως εγγύηση για τη διασφάλιση  ότι η σχολή θα μείνει ανοιχτή λειτουργώντας με τους μέχρι τώρα όρους.

Προσπαθώντας λοιπόν να δώσουμε εμείς μια απάντηση σε εκείνους που μας κλέβουν το αξιοπρεπές φοιτητικό και εργασιακό μας μέλλον διεκδικούμε ανυποχώρητα την παραχώρηση κονδυλίου για τη συνέχιση λειτουργίας της σχολής. Παράλληλα, ζητάμε την απόσυρση και τη  μη εφαρμογή του εκτρωματικού νόμου Διαμαντοπούλου ο οποίος παρά τις παρατεταμένες προσπάθειες  να εφαρμοστεί  έχει μείνει και θα μείνει στα χαρτιά. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ  για να συνεχίσουμε να στεκόμαστε εμπόδιο στα σχέδιά τους . Γι αυτό και πρέπει όλοι εμείς μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των συλλόγων μας να είμαστε σε εγρήγορση για την υπεράσπιση των φοιτητικών κεκτημένων απέναντι σε όποιο μέτρο και πολιτική επιχειρήσει να μας τα στερήσει.


Ευρωπαϊκή Ένωση: Υπάρχει άλλος δρόμος;


Απέναντί μας: Το μαύρο μέτωπο




Πιστός σύμμαχος της βαθιά αντιλαϊκής Ευρωπαϊκής Ένωσης και του νεοφιλελεύθερου τερατουργήματος ΔΝΤ έχουν σταθεί τα τελευταία χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σε αυτά έχουν προστεθεί πλέον και  τα κόμματα του Κουβέλη, του Καμμένου και της Ντόρας, που είτε με το προφίλ του αντιμνημοιακού «αντάρτη»(ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ.) είτε με αυτό του αναμορφωτή του κράτους(ΔΗΣΥ, ΛΑΟΣ) πετούν στη μνημονιακή πολιτκή το σωσίβιο που έχει τόσο ανάγκη. Κάθε προσπάθεια απαγκίστρωσης της κοινωνίας από το ντόμινο καταστροφών που έχουν φέρει τα απανωτά μνημόνια περνάει απαραίτητα από τον δρόμο της σύγκρουσης με τα κόμματα αυτά.

Το ιστορικό χαμηλό του δικομματισμού με ποσοστά κάτω του 45% σε αντίθεση με το κατά μέσο όρο 80% των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων δείχνει ξεκάθαρα πως ο λαός τους γυρνά την πλάτη. Σε ολοκλήρωση της στροφής προς μία ακροδεξιά ατζέντα οδηγείται η Νέα Δημοκρατία με την παρουσίαση των θέσεών της για τη διακυβέρνησή της χώρας στο Ζάπειο. Η νέα υπερπαραγωγή της Νέας Δημοκρατίας τα έχει όλα: νεοφιλελευθερισμός, πολιτικός τραμπουκισμός και παλιά καλή λαϊκή δεξιά. Ολα αυτά μαζί με ειδικά αντιμνημονιακά εφέ, πατριδοκαπηλία και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντώνη Σαμαρά οδηγούν με ασφάλεια το Ζάπειο 4(!!!) στο μνημόνιο(εδώ χάσαμε το μέτρημα) και τον Σαμαρά στο Μαξίμου(ένα και καλό).

Ξεκινά ο πρόεδρος της Ν.Δ. από την ιδεολογική νίκη που πέτυχε το κόμμα του ενάντια στην τρομοκρατία της αριστεράς καταργώντας το πανεπιστημιακό άσυλο,  ενώ υπόσχεται να φέρει και την αστυνομία μέσα στις σχολές για να διασφαλίσει την τήρηση του νόμου και της τάξης. Το γεγονός και μόνο ότι το άσυλο αποτελεί βασικότατο σημείο της προεκλογικής προπαγάνδας της Ν.Δ. είναι τρανή απόδειξη του φόβου των αστικών κομμάτων για το φοιτητικό κίνημα που έχει καταφέρει όλο αυτό το χρόνο να μπλοκάρει το νόμο Διαμαντοπούλου αλλά και του φόβου ευρύτερα απέναντι στο λαϊκό κίνημα το οποίο είναι τόσο στενά δεμένο με το παρελθόν και το παρόν του πανεπιστημιακού ασύλου.

Με έντονα λαϊκίστικο λόγο επαναφέρει το γνωστό τρίπτυχο «Πατρίς , Θρησκεία, Οικογένεια», με την Αγορά να καταλαμβάνει αυτή τη φορά τη θέση της οικογένειας, ενώ υιοθετεί ουσιαστικά μεγάλο μέρος των θεμάτων που ανοίγει η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Μία διακυβέρνηση ΝΔ θα διώξει όλους τους λαθρομετανάστες, όπως χαρακτηρίζει τους οικονομικούς πρόσφυγες  ο πρόεδρος της. Βέβαια ο τσαμπουκαλής πρόεδρος κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις χώρες των μεταναστών και δεν ψελλίζει κουβέντα για τη συνθήκη του Σένγκεν και το «Δουβλίνο 2» που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε χωματερή απελπισμένων ανθρώπων. Εν τέλει, η ολοκληρωτική υποταγή της ΝΔ στα μνημόνια κρύβεται καλά κάτω από τις τυμπανοκρουσίες για την θεά Αγορά και την Πατρίδα. Δεν ξέρουμε τι θέλει να κάνει με την «Πατρίδα» ο Σαμαράς, τους ανθρώπους της πάντως θα τους λεηλατήσει.

Δακρύβρεχτες οι προεκλογικές συγνώμες του ΠΑΣΟΚ, όμως ούτε ο ίδιος ο Βενιζέλος δεν φαίνεται να πιστεύει ότι με ένα συγνώμη καθάρισε. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε συγνώμη όχι γιατί του ακρωτηρίασε το πόδι  αλλά γιατί το έκανε χωρίς αναισθητικό. Ο ασθενής γνωρίζει επιπλέον ότι το επόμενο δίμηνο οι χειρουργοί της τρόικας και οι έλληνες βοηθοί του θα προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό και του άλλου ποδιού. Σίγουροι είναι η μετεκλογική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δεν καλοπαντρεύτηκαν το Νοέμβριο για να χωρίσουν τόσο γρήγορα. Ο όρκος στο μνημόνιο και τις βάρβαρες πολιτικές ήταν βαρύς!

Το σκληρό πρόσωπο μιας δεξιάς από τα παλιά κρύβεται πίσω από τις πιο επικοινωνιακές θέσεις για δήθεν έλεγχο του χρέους του κόμματος του Πάνου Καμμένου. Στο κυβερνητικό πρόγραμμα του περιλαμβάνονται απελάσεις μεταναστών, ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατάργηση ασύλου, μείωση φορολογικών συντελεστών για βιομηχάνους και εφοπλιστές και το πιο ακραίο, ανέγερση φυλακών ύψιστης ασφάλειας σε ξερονήσια, έτοιμες φυσικά να «φιλοξενήσουν» αυτούς που θα αντισταθούν στην ακροδεξιά πολιτική του. Λέξη φυσικά για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις μειώσεις των κατώτατων μισθών, αντίθετα όλα για την αστυνομία και τον στρατό, που θα ενισχύσει με επιπλέον χρήματα και εξουσίες. Η δήθεν αντιμνημονιακή μάσκα που φορούν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα πέσει πιο γρήγορα και από αυτή του Σαμαρά καθώς θα πέφτουν μετεκλογικά στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Καρατζαφέρης και Ντόρα επίσης με διαφορετικό ο καθένας τρόπο έχουν στηρίξει το μνημόνιο, ενώ ο ακροδεξιός και νεοφιλελεύθερος λόγος τους αντίστοιχα καθιστά τα δύο αυτά κόμματα εξαιρετικά επικίνδυνα για το λαό.

Τέλος, η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη με το προφίλ της «υπεύθυνης αριστεράς» λειτουργεί αποκλειστικά ως ανάχωμα ενσωμάτωσης του κόσμου που απεμπλέκεται από το ΠΑΣΟΚ. Πουλώντας ιδεολογικά και πολιτικά αέρα κοπανιστό θα αποτελέσει συμπλήρωμα της μνημονιακής πολιτικής ως κόμμα είτε εξουσίας είτε ακίνδυνης δήθεν διαμαρτυρίας.

Το μαύρο μέτωπο για την εξαθλίωσή μας έχει ήδη διαμορφωθεί, ανεξάρτητα και από τα μετεκλογικά παζάρια. Είναι η ώρα και εμείς να φτιάξουμε το δικό μας μέτωπο το οποίο και θα ανατρέψει την επίθεση! Εργαζόμενοι, φοιτητές, άνεργοι και όλοι όσοι τόσο σκληρά πλήττονται από τις πολιτικές των «μεγάλων» κομμάτων και των δεκανικιών τους να ενωθούμε και να συγκρουστούμε με αυτούς και τον μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλουν. Το φοιτητικό κίνημα με τους αγώνες που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια, με τους αγώνες που συνεχίζει να δίνει και τις νίκες που έχει καταφέρει απέναντι στο μαύρο μέτωπο θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανατροπή τους.

 Καμιά  ανοχή πια! Ρήξη και Ανατροπή!


                                                                                        αναδημοσίευση από το περιοδικό μας

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πρώτη η Ελλάδα στην ανεργία των νέων



Νέα ρεκόρ καταγράφηκαν τον Απρίλιο στην ανεργία, σε ΕΕ και Ευρωζώνη, καθώς η κρίση εξαπλώνεται στις μεγάλες οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat οι άνεργοι στην ΕΕ έφτασαν τα 24,667 εκατ. πολίτες, ενώ στην Ευρωζώνη τα 17,405 εκατ. πολίτες.

Αδιαμφισβήτητη πρωταθλήτρια τον Απρίλιο παραμένει η Ισπανία με ανεργία 24,3%, ενώ η Ελλάδα ακολουθεί κατά πόδας με 21,7% (στοιχεία Φεβρουαρίου) και τρίτοι έρχονται Πορτογαλία και Λετονία με 15,2%.

Η μέση ανεργία στην ΕΕ των 27 έφτασε το 10,3% και στην Ευρωζώνη παρέμεινε στο 11%, φτάνοντας σε νέα υψηλά από τότε που δημιουργήθηκε το κοινό νόμισμα της ΕΕ. Στον αντίποδα, την χαμηλότερη ανεργία τον Απρίλιο παρουσίαζαν οι Αυστρία με 3,9%, Ολλανδία με 5,2% και Γερμανία με 5,4%.

Οι Έλληνες νέοι και νέες κάτω των 25 ετών αντιμετωπίζουν την υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ, 52,7%, με τους Ισπανούς να ακολουθούν με 51,5% και τους Σλοβάκους με 39,3%.