Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Καταγγελία για τα γεγονότα στη Νομική

 Σήμερα Δευτέρα 2/04 οι φοιτητές της ΝΟΠΕ βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή εικόνα. Το κτήριο της ΝΟΠΕ ήταν κλειστό ενώ στην είσοδο του κτηρίου είχαν στρατοπεδεύσει διμοιρίες ΜΑΤ προκειμένου να φυλάξουν το πανεπιστήμιο από τους φοιτητές του. Την απόφαση απαγόρευσης εισόδου στο μεγαλύτερο κομμάτι της ακαδημαϊκής κοινότητας, τους φοιτητές, την πήρε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, oποίος κάλεσε και τις αστυνομικές δυνάμεις,  μαζί με τον κοσμήτορα της Νομικής Σχολής και τον Υπουργό της CIA Χρυσοχοϊδη. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν αποφασίσει πενθήμερο lock out για να προχωρήσουν ανεμπόδιστες οι δυνάμεις καταστολής σε μαζικές συλλήψεις μεταναστών, υπηρετώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις Χρυσοχοίδη για μαζικές «σκούπες» στο κέντρο της Αθήνας. Κανέναν δεν πείθουν οι προφάσεις για υποτιθέμενες ‘ύποπτου τύπου συνελεύσεις’ χωρίς να έχει ζητηθεί άδεια. Στην πραγματικότητα ήταν προγραμματισμένη από μέρες εκδήλωση  και συναυλία με τη συμμετοχή και στύριξη του  φοιτητικού συλλόγου για το ζήτημα του χτυπήματος του του ασύλου μέσω της στοχευμένης από το κράτος μετατροπής του περιβάλλοντα χώρου της νομικής σε πιάτσα εμπορίου ναρκωτικών καθώς και συζήτηση φοιτητών με εργαζόμενους  και μέλη ΔΕΠ για το ίδιο θέμα και το θέμα του ρατσισμού.Πρυτανεία στην υπηρεσία της κυβέρνησης και του ρατσιστικού δηλητηρίου δηλαδή.

Η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι καθόλου τυχαία. Αποτελεί κομμάτι της συνολικότερης αντιδραστικής πολιτικής που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα με στόχο τα δικαιώματα του λαού αλλά ταυτόχρονα και τις αγωνιστικές, ανατρεπτικές διαθέσεις του. Αποτελεί κομμάτι της προσπάθειας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ να αλλάξει προεκλογικά η πολιτική ατζέντα, ακριβώς γιατί δεν τους συμφέρει το κυρίαρχο ζήτημα προβληματισμού να είναι η βάρβαρη  πολιτική που προωθούν Συγκυβέρνηση – Τρόικα – Κεφάλαιο, αλλά με μόνο όπλο στη φαρέτρα τους το φόβο και τη γενικότερη ανασφάλεια- απόρροια της πολιτικής τους- να ανοίξουν θέματα όπως η εγκληματικότητα και οι μετανάστες. Θέλουν να σπείρουν τον εμφύλιο ανάμεσα σε όσους πλήττονται από τα Μνημόνια και βλέπουν τις ζωές τους να θυσιάζονται στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης. Προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να αποπροσανατολίσουν τη νεολαία από τα πραγματικά της προβλήματα, να τη στρέψουν ενάντια στους μετανάστες την ίδια στιγμή που (αφού μας έταξαν πρώτο μισθό στα 501 Ευρώ και ανεργία 40%), εξαναγκάζουν την δική μας τη γενιά στο δρόμο της μετανάστευσης!!!

Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη ενέργεια των Πρυτανικών Αρχών εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια της αυταρχικής θωράκισης του κράτους αφού συμπλήρωμα της λιτότητας και της ανεργίας, της οικονομικής βίας δηλαδή, είναι και η αυταρχικότητα και η καταστολή του συστήματος απέναντι στον εχθρό λαό.. Και αυτή η βία έχει πολλές όψεις. Είναι το έλλειμμα δημοκρατίας όπως εκφράζεται από τη κοινοβουλευτική χούντα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ο τρόπος λήψης αποφάσεων για το μέλλον μας που γίνεται σε πλήρη συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά και η καταστολή των αγώνων του λαού με κορυφαίο παράδειγμα τη μετατροπή της Αθήνα σε κατεχόμενη ζώνη στις 25 Μάρτη όπου το κράτος έβαλε τα ΜΑΤ, τους ελεύθερους σκοπευτές και την ασφάλεια να «κάνουν παρέλαση» στους δρόμους της πόλης για να τρομοκρατήσουν το λαό. Είναι η κατασυκοφάντηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και η προσπάθεια να πλασαριστεί ως η «αιτία για όλα τα δεινά», στοχεύοντας έτσι στην διάλυση των συλλογικών διαδικασιών που αναπτύσσονται μέσα στις σχολές. Τσακίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας για να μπορέσουν να εφαρμόσουν την βάρβαρη πολιτική τους υπηρετώντας το δόγμα «Ελεύθερη αγορά – ανελεύθερος λαός». Και σε αυτή την προσπάθεια οι μετανάστες είναι το πιο εύκολο θύμα όπως τόσο καιρό ήταν και είναι το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης.

Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση καταδικάζει την Πρυτανεία και τους υπόλοιπους υπάλληλους του Μαύρου Μετώπου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ που θέλουν να υποτάξουν πλήρως το πανεπιστήμιο στις ανάγκες της αγοράς και των πολιτικών εκφραστών της.

Οι προσπάθειές τους να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τους φοιτητές αλλά και ευρύτερα το λαϊκό κίνημα θα πέσουν για ακόμα μία φορά στο κενό. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον ρόλο που έπαιξαν οι Πρυτανικές αρχές σε όλα αυτά, δείχνοντας πως με την πρώτη ευκαιρία θα αποτελέσουν μέσα στο πανεπιστήμιο τον καλύτερο εγγυητή εφαρμογής των αντι-εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων και του νόμου Διαμαντοπούλου. Ειδικά τώρα που με το νέο υπουργό Παιδείας Μπαμπινιώτη προσβλέπουν στο να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση στο νέο Πανεπιστήμιο του μνημονίου, θα μπουν στη πρώτη γραμμή για την όσο δυνατόν πληρέστερη εφαρμογή των αντιδραστικών τομών στην εκπαίδευση.

Το Φοιτητικό Κίνημα μαζί με τους εργαζόμενους θα περιφρουρήσουν το άσυλο και το πανεπιστήμιο απέναντι σε κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, για να αποτελέσουν οι σχολές σημείο συνάντησης εργαζόμενων και νεολαίας, για να οργανώσουν την πάλη τους και να τσακίσουν την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της. Ο συμπαγής λαός εδώ και τόσο καιρό δείχνει πως δε μασάει στις απειλές και την τρομοκρατία της συγκυβέρνησης και των ΜΜΕ. Έστειλε ηχηρό μήνυμα στις 12 Φλεβάρη και ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο. Έφτασε η ώρα να τους ανατρέψουμε πριν διαλύσουν ολοκληρωτικά τις ζωές μας!



ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ
σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Πλαίσιο συνέλευσης ΦΣ Νομικής 29/3/2012




ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΟΜΙΑΣ ΓΑΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 29/3/2012




·         Για την κοινωνική και πολιτική συγκυρία
Το τελευταίο διάστημα κλιμακώνεται η επίθεση του Μαύρου Μετώπου Συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Τα νέα μέτρα λιτότητας βρήκαν απέναντί τους γιγάντιες λαϊκές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις με αποκορύφωμα αυτή της 12ης Φλεβάρης, όταν πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμου βγήκε μαχητικά στο δρόμο σε πανελλαδικό επίπεδο. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας περνάει με πρωτόγνωρη ταχύτητα μέτρα – ΣΟΚ για την κοινωνία σφαγιάζοντας μισθούς και συντάξεις, διαλύοντας το ασφαλιστικό σύστημα και καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας επιβάλλοντας την εργασιακή ζούγκλα της ατομικής και επιχειρησιακής σύμβασης. Ταυτόχρονα επιστρατεύει δύο δικλίδες ασφαλείας: απ’ τη μία τη δημιουργία νέων κομμάτων – καθώς τα μητρικά τους κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρίσκονται σε πρωτοφανή κρίση – και απ’ την άλλη την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών για την απορρόφηση των έντονων κοινωνικών κραδασμών. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, παρά το κλίμα αστυνομοκρατίας και φόβου – πραγματικής ΧΟΥΝΤΑΣ -  επανεμφανίστηκαν δυναμικά στο προσκήνιο στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, διατρανώνοντας την οργή τους απέναντι στο σκηνικό φτώχειας και εξαθλίωσης που έχουν στήσει η Συγκυβέρνηση μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

·         Η επίθεση στη νεολαία
Ειδικό κομμάτι αποτελεί η επίθεση στους νέους. Η μείωση του βασικού μισθού των νέων έως 25 ετών κατά 32%, όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο, θα σημάνει και επίσημα την μετατροπή της γενιάς των 700  σε γενιά των 450. Ακόμα δε περισσότερο, στα τμήματα της «μαθητείας» και της τεχνολογικής εκπαίδευσης (κάτω των 18) οι μισθοί προβλέπεται να είναι στο 70% των προηγούμενων. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε πλέον καθαρά να μιλάμε για τη νέα εργατική βάρδια που με την καταδυνάστευση των δικαιωμάτων της θα βρεθεί να συμπαρασέρνει το σύνολο της εργατικής τάξης και ευρύτερων στρωμάτων της μισθωτής εργασίας στα 350 €. Την ίδια στιγμή που οι άνεργοι αυξάνονται καθημερινά το επίδομα ανεργίας περικόπτεται κατά 100 περίπου ευρώ.

·         Η επίθεση στην εκπαίδευση
Μετά την συμμετοχή των ΑΕΙ και ΤΕΙ στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) τα ιδρύματα είχαν απώλειες που αγγίζουν το εξωφρενικό ποσό των 150 εκ. ευρώ! Συγκεκριμένα, το ΕΚΠΑ στο οποίο υπάγεται η Σχολή μας δέχτηκε κούρεμα στα ομόλογά του χάνοντας 5 εκ. ευρώ εν μία νυκτί με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να κλείσει μέσα σε ένα μήνα λόγω αδυναμίας κάλυψης λειτουργικών δαπανών! Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ανοίξει το δρόμο  για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα του Πανεπιστημίου, την οριστική διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Θα ανοίξει το δρόμο για την επιβολή διδάκτρων, για την εισαγωγή ιδιωτικής χρηματοδότησης στα ιδρύματα, για την πλήρη αυταρχικοποίηση και εντατικοποίηση των σπουδών. Θα δημιουργήσει ένα Πανεπιστήμιο ακριβό, αυταρχικό εν ολίγοις ΤΑΞΙΚΟ. Την ίδια στιγμή ανακεφαλαιοποιούν με 30 δισεκατομμύρια τις τράπεζες που υπέστησαν κούρεμα στα ομόλογα τους. Δεν μπορούν να κρύψουν κυβέρνηση και τρόικα ποιους πραγματικά υπηρετούν και ποιους έσωσαν.

·         Ζητήματα Σχολής
Το Τμήμα Νομικής της Σχολής ΝΟΠΕ προφανώς δεν μπορεί να πλέει σε πελάγη ευτυχίας και να ζει σ’ ένα δικό του γυάλινο σύμπαν. Αντιθέτως, είναι κομμάτι κι αυτό της γενικότερης κατάστασης. Με ψηφισμένο τον αντι-εκπαιδευτικό νόμο 4009/2011 από τις 24 Αυγούστου και παρά το συνεχές μπλοκάρισμα των Συμβουλίων Διοίκησης στα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας (ΑΠΘ,ΑΣΟΕΕ,ΠΑΝΤΕΙΟΣ κ.ά.) παρατηρούμε κι άλλο κόψιμο συγγραμμάτων. Καλούμαστε λοιπόν να βάλουμε από την τσέπη μας για να αγοράσουμε ογκώδεις νομικούς τόμους τη στιγμή που τα ΑΕΙ έχασαν μέσα σε μια νύχτα 150 εκ. ευρώ. Κι όλα αυτά για να βγούμε σε μια εργασιακή ζούγκλα με την ανεργία στους νέους να αγγίζει το 50%.
Απ’ την άλλη ένα σκηνικό τρομοκρατίας και παρακμής έχει στηθεί τους τελευταίους μήνες στον περίβολο της Νομικής Σχολής Αθηνών. Κυβερνητικά επιτελεία, αστυνομία, δημοτικοί φορείς μηχανεύονται καιρό τώρα ένα σχέδιο τρομοκράτησης των φοιτητών της Σχολής μας. Σ’ αυτό συνηγορεί η μεταφορά του εμπορίου ναρκωτικών από τα Προπύλαια στην οδό Μασσαλίας στο ξεκίνημα της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς. Το σκηνικό σ’ εμάς είναι γνωστό από τις αντίστοιχες εμπειρίες συναδέλφων μας στην ΑΣΟΕΕ και την Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ: το (προφανώς) απεχθές σκηνικό στον περίβολο της Σχολής μας με την ολοήμερη διακίνηση ναρκωτικών και την τραγική κατάσταση των τοξικομανών θα «αναγκάσει» τους «καλούς αστυνόμους» να επέμβουν και να φρουρούν καθημερινά το ιστορικό κτήριο της Νομικής. Αν προσθέσουμε σ’ αυτό το σκηνικό σήψης, και τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών (σύγχρονο δουλεμπόριο) που σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία και όλους τους προηγούμενους έχουν στήσει έξω από τη Νομική ανυποψίαστους μετανάστες μικροπωλητές ως το καλύτερο θύμα για τις επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» της αστυνομίας από τους «λαθραίους» μετανάστες και προστασίας του «νόμιμου» εμπορίου τότε αποκαλύπτεται το μέγεθος της σκευωρίας. Κράτος-αστυνομία-σύγχρονα δουλεμπορικά κέντρα στοχοποιούν το Άσυλο των κοινωνικών αγώνων, θέλουν να αποστειρώσουν πλήρως τις σχολές και να τις μετατρέψουν από πεδία συλλογικής, πολιτικής, πολιτιστικής και ιδεολογικής ζύμωσης που δημιουργούν λαϊκά κινήματα σε κολλεγιοποιημένα εξεταστικά-ερευνητικά κέντρα. Αυτό δείχνει και το πρόσφατο λοκ-άουτ της Σχολής το διήμερο 22-23 Μαρτίου με απόφαση της Κοσμητείας. Ο κοσμήτορας Τσινισιζέλης δεν μπήκε καν στον κόπο να αναρτήσει ανακοίνωση για το κλείσιμο της Σχολής. Τέτοιες αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές πρακτικές στρέφονται ενάντια στο Πανεπιστήμιο, και όχι η δημοκρατία των Γενικών Συνελεύσεων και των συλλογικών αποφάσεων.

·         Kαι τώρα τι;

Mε δεδομένα όλα αυτά τα προβλήματα εμείς ως ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ-ΕΑΑΚ θεωρούμε κομβικό το να παρθεί σήμερα μια απόφαση η οποία πραγματικά θα δρομολογεί με συλλογικό τρόπο λύση σε μια σειρά από συγκεκριμένα ζητήματα. Διότι μόνο μέσα από τις συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες μας και κόντρα στον ατομισμό που προωθούν ΔΑΠ-ΠΑΣΠ μπορούμε να πάρουμε πίσω τα συγγράμματά μας, να επανοικειοποιηθούμε το χώρο της Σχολής κλπ.


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
-Ανατροπή του Μαύρου Μετώπου Συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!
-Καμιά εφαρμογή του ν.4009/2011 – Κανένα βιβλίο κομμένο, κανένα βιβλίο πληρωμένο!
-Επιστροφή των κουρεμένων ομολόγων των ιδρυμάτων! Καμιά φοιτητική παροχή κομμένη (σίτιση-στέγαση)!
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
-Συμμετοχή του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας την Παρασκευή 30/3
-Την στήριξη και την συμμετοχή στην Πρωτοβουλία για το Άσυλο και τους Μετανάστες




ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Ασυλο και μετανάστες στο στόιχαστρο

Εδώ και μισό χρόνο η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –ΝΔ  με τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ εξαντλεί το έργο της στο να περνάει μνημόνια φτώχειας σε εκπαίδευση και εργασία, που μόνο στόχο έχουν να σώσουν τους τραπεζίτες την ίδια στιγμή που ο λαός έχει κυριολεκτικά πτωχεύσει.Είναι ζήτημα επιβίωσης γι’ αυτούς η καταστολή κάθε λαικής αντίδρασης προκειμένου να περάσουν νέα μνημόνια και να κερδοφορήσουν στις πλάτες των εργαζομένων.Έτσι σειρά τώρα πήρε και το άσυλο και η επίθεση στο πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης , τους μετανάστες!

Πολύς λόγος έχει γίνει στη σχολή γι’ αυτό το ζήτημα!Εδώ και αρκετό καιρό τα ΜΑΤ έχουνε κάνει μόνιμη την παρουσία τους έξω από τη Νομική τρομοκρατώντας τους φοιτητές ακόμη και  την ώρα που διεξάγεται γενική συνέλευση και βιαιοπραγώντας απέναντι σους μετανάστες-μικροπωλητές Την προηγούμενη βδομάδα προσαγάγανε  δυο συμφοιτητριες μας , ενώ η Κοσμητεία έκανε διήμερο λοκ-άουτ για να εμποδίσει την αντίδραση της νεολαίας και των εργαζομένων εν όψει της 25ης Μαρτίου!!Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης είναι το πενταήμερο λοκ-αουτ που αποφάσισε για αυτή την εβδομάδα η Κοσμητέια προκειμένου να είναι «ελεύθερες» οι δυνάμεις καταστολής να κάνουν μαζικές συλλήψεις μεταναστών.

Ενδεικτικό του γενικότερου κλίματος επίθεσης που επιχειρείται απέναντι στους μετανάστες είναι ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοίδης συγκάλεσε σύσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας για να τους ανακοινώσει ότι σε κάθε περιφέρεια θα δημιουργηθούν τρία στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, συνολικά τριάντα σε όλη τη χώρα. Έδωσε τελεσίγραφο μίας βδομάδας να αποδεχτούν τα περιφερειακά συμβούλια, διαφορετικά θα προωθήσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου. 

Η προσπάθεια του να ντύσει με αναπτυξιακό μανδύα αυτή την άθλια ρατσιστική επιλογή, ότι τάχα θα απορροφήσει κονδύλια 240 εκατομμυρίων ευρώ και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας δεν πείθουν κανένα. Σε περιοχές ρημαγμένες από τη κρίση, όπου κλείνουν εργοστάσια, ακόμη και νοσοκομεία με τις συγχωνεύσεις σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν φυλακές μεταναστών!

Πρόκειται για πολιτική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δύναται να χρηματοδοτήσει και τα Στρατόπεδα, εάν θεωρηθούν «επιλέξιμα», δηλαδή σωστά καμωμένα.     Η αποκρουστική Ευρώπη - φρούριο κόβει με το μαχαίρι τις κοινωνικές δαπάνες, αλλά ενισχύει την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες. Η βαθιά αντιδραστική συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ακροδεξιών κομμάτων παίζει το χαρτί του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, για να αποπροσανατολίσουν την οργή του κόσμου από την άθλια αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων και της επίθεσης του κεφαλαίου. Μια οργή, που ξεχείλισε ξανά στις παρελάσεις της 25ης Μάρτη. Ο συντηρητικός κατήφορος με την ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής, την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, την επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο είναι βήμα για τη θωράκιση της κυρίαρχης τάξης, σε συνθήκες κρίσης και πανικού μπροστά στη ογκούμενη λαϊκή και εργατική αντίσταση. 

Αυτές οι πολιτικές της καταστολής και του ρατσισμού είναι βούτυρο στο ψωμί των κάθε είδους ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων όπως της Χρυσής Αυγής, που καραδοκούν να αξιοποιήσουν το κλίμα φόβου και τις επιθέσεις κατά των μεταναστών της συγκυβέρνησης.
         
Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι , Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι

Οι μετανάστες είναι μέρος της ίδιας εργατικής τάξης, και υπόκεινται άγρια εκμετάλλευση και καταπίεση για χάρη των κερδών των καπιταλιστών. Η διάσπαση ωφελεί τις κυβερνήσεις και τα αφεντικά, είναι μέρος της συνολικής επίθεσης κατά των εργαζομένων, και για αυτό σήμερα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ.
  
 Δεν είναι δουλειά των εκλεγμένων περιφερειακών και δημοτικών αρχών να νομιμοποιήσουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Αντίθετα, πρέπει να διεκδικήσουν όλους εκείνους τους πόρους που τους στερεί η κυβέρνησης και θα μπορούσαν να τους διαθέσουν για ανάπτυξη των προγραμμάτων πρόνοιας και στήριξης του λαού.
    
Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν χρειαζόμαστε, χώρους φιλοξενίας για άστεγους, φτωχούς και μετανάστες είναι αυτό που έχουμε ανάγκη. Να πάρουν πίσω τα μέτρα φτώχειας και τα Μνημόνια, να σταματήσουν τις επιθέσεις στις δημοκρατικές ελευθερίες, να δώσουν πίσω τα κλεμμένα, να ανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια και να νομιμοποιήσουν τους μετανάστες.
  
 Να βάλουμε φρένο στην προεκλογική εκστρατεία φόβου και ρατσισμού!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΛΟΚ-ΑΟΥΤ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΤΚΟ ΚΙΝΗΜΑ! Ο σύλλογος φοιτητών κόντρα σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου από μεριά της κυβέρνησης και του υπουργείου οφείλει να απαντήσει στην επίθεση που δέχονται τα κεκτημένα του και να υπερασπιστεί το δικαίωμα του στο άσυλο :να συνεδριάζει και να συζητά, να στέκεται αλληλέγγυος απέναντι στα κομμάτια της κοινωνίας που πλήττονται, να αγωνίζεται!
ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ-ΕΑΑΚ